Jelly Splash

Na de Candy Crush Saga hype, die nog steeds erg actief is, is er weer een andere hype opgedoken: Jelly Splash. Wurm je door verschillende levels heen en versla je vrienden door de meeste punten te halen!

jellysplash

Wat is Jelly Splash?

Jelly Splash is een gratis online spelletje van Wooga. Je kunt het spel op Facebook (op je pc) spelen, maar er is ook een Jelly Splash app voor je mobiele telefoon, zodat je het óveral kunt spelen. Het doel van het spel is om de verschillende levels, met verschillende opdrachten, uit te halen. Je kunt per level maximaal 3 sterren verdienen, afhankelijk van hoeveel punten je hebt gescoord. Het leuke aan Jelly Splash is dat je, als je je spel met Facebook verbindt, kunt zien hoe goed jouw vrienden zijn. Dat maakt het spel competitief, en dus leuker!

Schermafbeelding 2013-11-18 om 22.12.50

Maar wat moet je nou eigenlijk doen?

De spelregels zijn simpel. Bij Jelly Splash moet je de jelly’s aan elkaar verbinden, zo kun je ze wegspelen. Dat doe je door 3 of meer Jelly’s te verbinden. Hoe meer Jelly’s je verbindt, hoe meer punten je krijgt. Je hebt verschillende soorten levels waarbij je iets anders moet doen om het level uit te spelen. Zo moet je bij sommige levels een bepaalde score halen om het level uit te spelen. Maar er zijn ook speciale levels, onderandere dat je grijs slijm moet wegspelen, gevangen jelly’s moet bevrijden en diamanten naar beneden moet halen. Dit kan soms lastig zijn, want je hebt natuurlijk maar een beperkt aantal zetten!

jelly_splash_game_facebook

Super Jelly’s

Er zijn ook jelly’s met superkrachten. Deze komen tevoorschijn als je een lange lijn met jelly’s wegspeelt. De jelly’s komen willekeurig op een plek in het veld tevoorschijn, in een willekeurige kleur. Als je deze jelly’s met andere jelly’s verbindt met dezelfde kleur, kan je een hele rij of kolom wegspelen, afhankelijk welke kant de witte pijltjes op de jelly heenwijzen. Verbind je twee jelly’s die een verticale pijl hebben? Dan wordt er één rij en één kolom weggespeeld!

Verschillende levels

Zoals ik al vertelde, zijn er verschillende soorten levels in Jelly Splash. Ieder level heeft een eigen doel, een manier waarop je het uit moet spelen.

Een bepaalde score halen
Sommige levels kan je uitspelen door een bepaalde score te halen. Wanneer je deze score hebt gehaald, heb je het level uitgespeeld. Je kan dit level falen als je de score niet hebt behaald als je zetten op zijn.

jelly_splash_grijs_slijm

Grijs slijm wegwerken
Er zijn ook levels waar sommige jelly’s op grijs slijm zitten. Het grijze slijm verdwijnt zodra je een jelly hebt weggespeeld dat op het grijze slijm zit. Wanneer je zetten op zijn, maar er is nog grijs slijm aanwezig, heb je verloren en moet je het level opnieuw proberen.

jelly_splash_gevangen

Gevangen jelly’s bevrijden
Bij sommige levels moet je een gevangen jelly bevrijden. Deze jelly valt niet naar beneden als er jelly’s onder hem worden weggespeeld. Hij blijft in sommige levels op dezelfde plek. Boven de jelly staat een getal. Je moet deze gevangen jelly verbinden met andere jelly’s van dezelfde kleur. Het getal wordt steeds lager, afhankelijk van hoeveel jelly’s je verbindt met de gevangen jelly. Als het getal 0 is, is de jelly vrij en heb je het level uitgespeeld.

Schermafbeelding 2014-02-12 om 15.45.50

Regenboog Jelly

Als je gevangen jelly’s moet bevrijden, kan je gebruikmaken van de booster: Regenboog Jelly. Met de regenboog Jelly kun je de gevangen jelly verbinden met twee verschillende kleuren. Zo worden deze levels een stuk gemakkelijker!

Schermafbeelding 2013-11-19 om 12.56.44

Diamanten naar beneden halen
In sommige levels zitten diamanten. Deze beginnen altijd bovenaan een level en het doel van het level is dan om de diamanten naar beneden te krijgen. Dit doe je door jelly’s weg te spelen die zich onder de diamanten bevinden. Als je jelly’s weggespeeld worden, valt de diamant automatisch naar beneden.

Slijmbewakers
Sommige levels speel je uit door de slijmbewakers weg te spelen. Dit doe je door een jelly weg te spelen die naast een slijmbewaker ligt. Een andere manier om slijmbewakers weg te spelen, is door een super jelly te activeren.

En meer!
In sommige levels komen ook elementen voor die het level iets moeilijker maken. Bijvoorbeeld donkere paddestoelen die je veld blokkeren en aliens (of zijn het octopussen? of spookjes?) die zich verdubbelen en je jelly’s opeten (net zoals de chocolade in Candy Crush!). Na de zoveel levels moet je je vrienden om een sleutel vragen om verder te kunnen met het spel.

Moeilijke levels
Natuurlijk zijn er makkelijke levels, maar ook moeilijkere. Levels waarbij de kans groot is waar je wel eventjes vast blijft zitten, zijn: Level 23, level 36, level 40, level 43, level 50, level 60, level 61, level 70, level 75, level 80, level 97, level 103, level 105, level 108, level 110, level 128. Lijst wordt nog aangevuld. Bij welk level zat jij vast? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

Poort openen, sleutels krijgen

Na een aantal levels moet je een poort openen om verder te kunnen. Je moet je vrienden om sleutels vragen óf een bepaald aantal sterren behalen om de poort te kunnen openen.


jelly_splash_super_jellysjelly_splash_3_zettenjelly_splash_color_splash

Boosters

Sinds januari 2014 kun je ook boosters vrijspelen. Boosters kunnen je helpen om een level makkelijker te maken en het level uit te spelen. Zodra je een booster vrij speelt (dit doe je door een bepaald level uit te spelen), krijg je deze booster gratis om uit te proberen. Is de booster op, dan zal je nieuwe moeten kopen. De volgende boosters komen voor in het spel:

Super Jellys
Als je deze booster hebt geactiveerd, begin je het spel met 2 Super Jellys die willekeurig ergens verschijnen.

+3 Zetten
Als je deze booster activeert, zul je 3 meer zetten hebben aan het begin van het level. Erg handig voor levels die je steeds nét niet haalt!

Color Splash
Een kickstart nodig? Gebruik dan deze booster! Deze booster zorgt ervoor dat je je ronde begint met één kleur minder. Zo is dus de kans groter dat je een grotere sliert met Jelly’s kunt maken op het begin. Let op: Zodra je wat Jelly’s hebt weggespeeld zal de extra kleur wel weer in het speelveld verschijnen.

Ik zie in mijn spel geen boosters?
Dit kan komen doordat je ze nog niet hebt vrijgespeeld óf doordat het spel nog niet is geupdate.

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Jelly Splash, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

jelly_splash_op_mobiel

Jelly Splash spelen op je mobiel

Je kunt Jelly Splash ook voor je smartphone (iPhone en Android), iPad of tablet downloaden en vervolgens verbinden aan je Facebook. Ik weet het niet helemaal zeker, maar volgens mij is Jelly Splash, net zoals Candy Crush Saga, niet compatibel met mobiele telefoons met een klein scherm. Het spel op je mobiel is exact hetzelfde als op de computer. Het enige verschil is, is dat de gameplay op je smartphone ietsje anders is. Om de Jelly’s te verbinden moet je namelijk over je scherm heen sliden, terwijl je op de computer natuurlijk moet klikken en slepen.

Klik hier om Jelly Splash te downloaden voor Android.
Klik hier om Jelly Splash te downloaden voor Apple iPhone & iPad.
Klik hier om Jelly Splash te spelen op Facebook

Jelly Splash meldingen uit zetten op Facebook

Alhoewel ik zelf ook verzoekjes verstuur van spellen (alleen naar de mensen die het ook spelen), vind ik het zelf ook enorm irritant als ik steeds een melding krijg van een spel. “Ohh, yay! Een melding! Wie heeft er nu weer gereageerd op mijn status? Oh, wacht.. het is weer zo’n stomme melding van een of ander spel…” Het uitzetten van meldingen van spellen doe je als volgt:

Facebook meldingen notificaties verzoeken uitzetten spelletjesGa naar de homepage van Facebook. Hier zie je links een menu, daarin staan ‘apps’. Klik op het potloodje (wanneer je er met je muis overheen gaat) op het desbetreffende spel waarvan je de meldingen uit wilt zetten. Kies ‘Instellingen Bewerken’. Selecteer in het scherm dat je geen meldingen wilt ontvangen, zoals op de afbeelding hierboven.

Ja, ik moet eerlijk toegeven: Ik ben verslaafd aan Jelly Splash! Ik ben ook erg lang verslaafd geweest aan Candy Crush, maar Jelly Splash vind ik stiekem nog leuker. Het ziet er een stuk vrolijker uit, de muziekjes zijn leuker, de gameplay is leuker.

Vragen over het spel? Snap je een level niet? Problemen met het spel? Laat het weten hieronder bij de reacties! Vragen waar ik het antwoord op weet, zal ik proberen te beantwoorden. Maar probeer ook elkaar te helpen.

Ik zou het heel erg leuk vinden als je PinkGraphics.nl zou volgen op Bloglovin!


[ad code=2 align=center]