De Nintendo Switch: hier word ik blij van!

Yes! Hij is binnen!

Ik zat op school en Silvy appt me: de gepre-orderde Nintendo Switch was binnen bij de lokale Media Markt! Diezelfde avond hebben we hem samen unboxed; of nou ja.. ik deed het, en zij was er ook nog bij.

Voor alle Nintendo fans die afgelopen jaar geen Wi-Fi hadden of zij die zich afvragen wat de Switch nou eigenlijk is; de Nintendo Switch bestaat uit een klein displaytje, waar de controllers (zogenoemde ‘Joy Cons‘)  vanaf kunnen worden geklikt, en in de controller bracket kunnen of gewoon los in de hand kunnen worden gebruikt. Als je op je TV wilt spelen kun je het display in de daarvoor bedoelde module klikken, die met een HDMI aan je televisie wordt verbonden.

Na de WiiU waren veel mensen in mijn omgeving niet meer zo enthousiast over de consoles van Nintendo. Voor mij was de WiiU juist top, ik vond de gamepad heerlijk in de hand liggen en backwards compatible consoles zijn een droom voor iedereen met een flinke gameverzameling. Wel snap ik enigzins waar het vandaan kwam. Nintendo komt met elke console weer met iets revolutionars. Bij de Wii waren het de motion controls, damn wat vielen die goed in de smaak. Bij de WiiU moest het de game tablet zijn die het speciaal maakte, al was dat niet zo revolutionar als de motion controls waren. Maar met de Switch maakt Nintendo het voor mij helemaal goed. Een vrij krachtige console, en (ik kon het zelf niet geloven) hij is ook nog eens HANDHELD!

Mijn god, hoeveel discussies zal ik wel niet hebben gevoerd met mijn vrienden over deze functie. Er moest haast wel een addertje onder het gras zitten. Hoe kon de hele wereld van Breath of the Wild en games als Skyrim nou in godsnaam op zo’n klein apparaatje worden gerund? Ik geloofde het gewoon niet. Er moest een slechtere of beperkte versie van het spel opgestart worden als je handheld ging of wat dan ook, dacht ik. Maar geloof het of niet: het werkt ECHT! Voor mij is het wel overduidelijk dat de resolutie op het draagbare display van wat mindere kwaliteit is ten opzichte van onze Full HD flatscreen televisie, maar hey; wat verwacht je dan? 4k ultra graphics op 300 FPS voor 300 euro? Precies.

 

De Joy-Cons.

De Switch is portable door zijn losse scherm en zijn Joy-Cons. Die dingen zijn vrij handig te verwisselen, en ze voelen lekker in de hand, hoewel ze wel wat klein zijn. Als je met zijn 2 wilt spelen kun je gemakkelijk allebei 1 Joy-Con pakken en eventueel nog gebruik maken van het plastic bracketje wat erbij zit, om de knoppen bovenop wat gemakkelijker te gebruiken en er zit ook een polsbandje aan, om te voorkomen dat je de dingen door je tv gooit of door de wc spoelt. Let wel op!! De eerste keer dat ik en Silvy deze dingen erop klikte zaten ze, je raadt het al, andersom. We zijn zeker 10 minuten bezig geweest om ze er met grof geweld weer af te trekken en ons hart zat in de keel, omdat we bang ware dat we het al in het eerste uur kapot zouden trekken. Gelukkig schijnen ze goed tegen een stootje te kunnen.

 

Nintendo Switch

Ik vind de Joy-Cons kwaliteit en gemak uitstralen. Het enige nadeel is dat als je met meerdere mensen wilt spelen op de Switch, je dus ook meerdere Joy-Cons nodig hebt. En omdat de kleine controllertjes zo, nouja, klein zijn, ben ik bang de apparaatjes te verliezen.

 

Conclusie.

De Nintendo Switch heeft mijn verwachtingen overtroffen, en dat vind ik echt knap. Ik ben heel erg kieskeurig en moeilijk als het gaat om consoles, en bij de persconferentie was ik alles behalve enthousiast. Toch heeft de Nintendo Switch tot nu toe alle verwachtingen en meer dan dat waar kunnen maken, en dat vind ik super. Nintendo, jullie hebben wederom mijn hart gewonnen en ik kijk uit naar jullie volgende console!