Zo zorg je ervoor dat je oortjes nooit meer in de knoop raken

Je kent het wel: Je bent klaar met muziek luisteren en je stopt je oortjes weer terug in je tas. De volgende dag besluit je ze te pakken, maar diezelfde nacht zijn er kaboutertjes in je tas gekropen om de meest ingewikkelde knopen in je oortjes te leggen. Nu ben je eerst 5 minuten bezig met ze uit de knoop te halen voordat je eindelijk ontspannen je muziek kan luisteren. Frustrerend! Dat moet anders. En dat kán anders. Lees snel verder!

oortjesEr bestaan speciale earphones met een systeem dat je dicht kunt ritsen. Dat kan misschien een uitkomst voor dit probleem zijn, maar het lost nog steeds niets op aan het feit dat je huidige oortjes constant in de knoop raken. Ik ben zelf heel erg gehecht aan mijn huidige earphones, ik zou niet snel nieuwe (kwalitatief misschien wel mindere?) oortjes kopen enkel omdat ik ze anders iedere dag uit de knoop aan het halen ben. Gelukkig bestaat er iets waarmee je je earphones kunt upgraden naar earphones die niet meer in de knoop zullen raken.

cordskinz-8407Cordskinz. Wellicht snap je het idee al bij het bekijken van deze foto, maar misschien ook niet. Cordskinz zijn skins voor de draad van je earphones. Deze skins zijn er in verschillende kleuren, wat jouw earphones natuurlijk wel een stukje mooier maakt. Maar het belangrijkste aan Cordskinz is het feit dat de skins best stug zijn. Wanneer je de skins aanbrengt op jouw earphones, zal het dus moeilijker zijn voor de draadjes om in de knoop te raken. Dat willen we weleens testen!

cordskinz-8409Je zag op de vorige foto al een blauw ding liggen en je hebt jezelf waarschijnlijk al afgevraagd wat dit is en waarom ik het op de foto heb gezet. Ik zal het even uitleggen! De skins koop je natuurlijk los en passen vrijwel altijd om het draadje van je oortjes. Omdat het nogal een priegelwerkje is om de skin over het draadje te krijgen, zit er een hulpstukje bij. Of hoe Cordskinz het noemt: De Skinner Tool. Het blauwe ding, dus! Wat je doet is heel simpel: Je duwt de skin door het buisje heen van het hulpstukje. Het oortje schuif je in het gleufje van het hulpstukje. Bovenin komen de skin en het draadje bij elkaar en zal de skin om het draadje heen gaan. Langzaam trek je zowel de skin als je earphones door het hulpstukje heen en het draadje van je oortjes zal verdwijnen in de skin!

cordskinz-8411kopieEn zo ziet het er dan uit! Als je knopjes voor het volume erop hebt zitten, kun je je Cordskinz gelukkig gewoon bijknippen. Ziet het er niet leuk uit? En dat niet alleen, want ze doen hun werk goed: Ze raken niet meer in de knoop! De draadjes van je earphones zijn een stuk dikker en minder buigzaam, waardoor ze niet meer om elkaar heen gaan draaien.

Heb jij ook telkens een gevecht met de draadjes van je oortjes? Misschien zijn Cordskinz dan wat voor jou! Je kunt ze kopen op de webshop van Cordskinz.

Mini disclaimer: Deze Cordskinz heb ik gekregen ter review.