Dit jaar was het dan zover.. mijn vader gaat de tuin verbouwen. Dit was al het 3e jaar op rij waarop hij dat zei, maar tot mijn verbazing begon hij dit jaar daadwerkelijk met bouwen. Mijn vader was vroeger timmerman, dus hij bouwt het liefst zo veel mogelijk zelf. Een tuinhuisje, dat is wat mijn moeder graag wilde, al jaren trouwens. Dat is goed, zei pa, en hij kocht een paar balken en haalde zijn zaagmachine naar buiten. Ik had het hem nog nooit echt zien doen, maar binnen no time had mijn oude heer een paar balken op maat gezaagd en tegen elkaar aan gezet. Het leek nog niet op een tuinhuisje maar… het idee was er!

 

Zoals jullie zelf ook wel zien is het ondertussen al een grote puinhoop in onze achtertuin, maar ach, laat die man lekker zijn gang gaan, zei ma dan. Ik had via school een reis naar Engeland (een soort uitwisselingsproject) in de agenda staan, dus heel veel last zou ik er toch niet van hebben. Koffers gepakt en eenmaal terug in Nederland stond daar zowaar iets wat daadwerkelijk op een huisje begon te lijken; dat had die ouwe toch maar eens mooi geflikt!

 

Zoals je ziet is de troep rondom het huisje wel een stuk minder, maar het gras wat erom heen lag… ai ai ai! Dat is helemaal kapot gegaan. Daar zal dus uiteindelijk kunstgras online voor besteld moeten worden. Daarop voorbereid begon mijn vader dan ook de binnenkant maar eens wat in te gaan richten. Zo bouwde hij een salontafel en een bank.

 

Al met al mag het eindresultaat er zeker wezen. Al is de tuin nog niet helemaal pico bello, want er moet zeker nieuw gras worden gelegd, vooral in de zomer is dat heerlijk om in te liggen. Mij lijkt het bouwen van zo’n huisje veel werk en om eerlijk te zijn ook helemaal niks voor mij haha!