Streamingsdienst Netflix is hot! Ik ken niet veel mensen die geen toegang tot Netflix hebben. Niet gek ook, want voor een relatief klein bedrag per maand heb je toegang tot honderden films en series. Wist je overigens dat, wanneer je je in een ander land bevindt en je logt in op Netflix, dat er een heel ander aanbod zichtbaar wordt?

Vriendenbezoek in Luxemburg

Ik kwam daar achter toen ik járen terug een weekend op vriendenbezoek was in Luxemburg. Ik lag ’s avonds op bed en ik wilde nog een filmpje kijken voor het slapen gaan. Ik logde daarom in op mijn Netflix account en ik zag ineens allemaal films waarvan ik 100% zeker wist dat ik ze nooit eerder voorbij had zien komen. Na een kleine research werd bij mij duidelijk dat ieder land zo zijn eigen Netflix-aanbod heeft.

Waarom dan? Dat is heel simpel. Netflix heeft contracten lopen met diverse content providers waarin verschillende afspraken per land in staan. Logisch ook, want Nederlandstalige content doet het in Frankrijk niet zo goed als in Nederland. Daarnaast willen sommige providers geen wereldwijde releases of zijn ze aan het testen in welke landen hun content het beste aan slaat. Hierdoor zullen sommige series en films heel laat of zelfs nooit in Nederland verschijnen. En dat is super jammer, want je wil natuurlijk wel het beste uit je lidmaatschap halen – je betaalt er immers voor. En wachten op die ene serie, terwijl je weet dat hij in Amerika allang op Netflix staat, is natuurlijk super frustrerend.

Magische poort

Ik schrijf dit artikel natuurlijk niet zonder dat ik een ‘oplossing’ heb voor dit luxeprobleem. Ik heb namelijk de ultieme Netflix USA tip. Wil je het aanbod van de USA proeven? Het enige wat je dan moet doen is een vliegticket kopen naar Amerika, je laptop of smartphone meenemen en zodra je verbonden bent met internet kun je van al het Amerikaanse aanbod genieten. Perfect, toch?

Nee? Dan kun je ook gewoon een VPN aanschaffen. Hiermee kun je ‘faken’ dat je je in Amerika bevindt, terwijl je gewoon lekker thuis op de bank zit. Netflix zal denken dat je vanuit Amerika inlogt en dan zal de magische poort naar maar liefst 7000 films en series zich openen. Je Netflixervaring wordt dan verviervoudigd!

Een goede VPN-verbinding is helaas niet gratis, hier betaal je een klein bedrag per maand voor. Meestal onder de 10 euro. Dat is echt niet zo veel als je alle voordelen bij elkaar optelt:

● Je bent extra beschermd online
● Je kunt anoniem gebruik maken van het internet
● Tijdens het downloaden ben je anoniem en veilig
● Je kunt de censuur van andere landen omzeilen
● Je kunt toegang krijgen tot locatie-specifieke websites en services
● Als je aankopen doet online of je boekt vliegtickets kun je korting krijgen
● Je kunt veilig gebruik maken van openbare wifi-netwerken
● Maak overal verbinding met een specifiek netwerk

Bron: VPNgids.nl.

En dat klinkt natuurlijk allemaal super goed! Veilig online kunnen surfen is in deze tijd namelijk heel belangrijk. Het internet is een leuke, maar helaas ook gevaarlijke plek. Dat je met het aanschaffen van een VPN ook nog eens zo’n 7.000 films en series voor terug krijgt, is helemaal te gek. Ik zou het wel weten als ik jou was.