Amul

Ben jij een echte handelaar? Laat dan je skills zien in White Goblin Games’ nieuwste spel: Amul. Amul is een bordspel bedacht door Remo Conzadori en Stefano Negro en is te spelen vanaf 3 spelers, tot maar liefst 8 spelers! Daar houden we natuurlijk van, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Wat zit er in de doos?

Toen ik de doos openmaakte was ik zeer verbaasd, omdat ik naast de spelregels enkel scoreblok, een speelbordje en een stapel kaarten in de doos vond. Waar zijn de overige attributen? Het geld, pionnen? Een dobbelsteen, misschien? Nope! Amul speel je enkel met kaarten en een bord om de kaartverdeling op tafel te verduidelijken. In de doos zitten 183 kaarten: 147 marktkaarten, 16 paleiskaarten, 9 bazaarkaarten, 1 startspelerkaart, 1 eerste keus kaart, 1 rondekaart, 8 speloverzichtskaarten. Dat zijn dus een hoop kaarten!

Hoe werkt Amul?

Het spel heeft 3 zijdes: Het paleis, de bazaar en de markt. Dit betekent automatisch ook dat er 3 verschillende kaarten zijn: paleiskaarten, bazaarkaarten en marktkaarten. Alle paleis- en bazaarkaarten die je nodig hebt leg je aan de zijkanten van het bord. Iedere speler krijgt 5 marktkaarten in zijn of haar hand, de rest vormt een stapel wat onderaan het bord komt te liggen. Hierna worden in totaal 9 rondes gespeeld. Tijdens een ronde krijg je de kans om een kaart uit de markt te pakken en ook om kaarten te spelen (die soms voor een actie zorgt). Op deze manier kun je tactisch aan het werk gaan om zo de meeste prestigepunten bij elkaar te verzamelen.

Bordspelavondjes

Doordat Amul de optie biedt om met maar liefst 8 spelers te spelen, hoeven we onze bordspelavondjes niet langer meer te beperken tot 4 – 6 personen. Een groot pluspunt als je het aan mij vraagt! Wat ik ook erg fijn vind aan deze game is het feit dat je tijdens andermans beurt gewoon actief mee speelt. Wat Amul ook zeer interessant maakt, is het feit dat je je eigen tactieken kunt ontwikkelen. Wat ga ik verzamelen? Wat zouden mijn tegenstanders verzamelen? Wat ook zeer leuk is, is het feit dat het complete deck verandert wanneer je met meer of minder spelers speelt. Zo is geen een potje hetzelfde. Aanrader!