Bubble Island

Facebookspelletjes en spelletjes voor je smartphone en tablet zijn razend populair. Ik speel er zelf niet heel erg veel, maar ik test ze wel graag uit! Vandaag ga ik het hebben over: Bubble Island.

Wat is Bubble Island?

Bubble Island is een gratis (online) spelletje van Wooga. Het spel is te spelen op Facebook (op je pc) en op je iphone of ipad. Het is een bubble-spel, waarbij je bubbles moet afschieten en dezelfde kleur moet proberen te raken. Op het moment van schrijven spelen dagelijks zo’n 60 miljoen mensen over de hele wereld dit spel.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 13.35.31 1

Wat moet je doen bij Bubble Island?

Je schiet een bepaalde kleur bubbel af en je moet hiermee dezelfde kleur proberen te raken. Wanneer hierdoor 3 of meer bubbels van dezelfde kleur gekoppeld raken, zullen al deze bubbels verdwijnen. Je krijgt hier punten voor. Per level krijg je 60 seconden om te spelen. In deze 60 seconden moet je proberen zo veel mogelijk punten te behalen.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 13.42.57

Levels

Als je al veel Facebookspelletjes hebt gespeeld, ken je de grote kaart wel met het aantal levels daarop. Dat is bij dit spel iets anders! Het is in dit geval niet zo dat je een level uitspeelt en dat je vervolgens naar het volgende level gaat. Bij dit spel moet je punten behalen om level up te gaan. Soms moet je een paar potjes spelen om het volgende level te bereiken. Je hebt wel een soort van schatkaart waar je op kan zien welk level je bent.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 13.43.14

Een level omhoog gaan

Wanneer je genoeg punten hebt behaald, kun je een level omhoog gaan. Oftewel: Level up. Wanneer je dit bereikt, krijg je een paar bonussen. Voor ieder level moet je steeds meer punten weten te behalen.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 13.46.45

Levens

Hoewel je niet vast kunt zitten bij een level, kun je wél levens verliezen. Hoe dan? Één spel kost één leven. Speel je dus 5 spellen van 60 seconden achter elkaar, dan ben je dus 5 levens kwijt. Elke 10 minuten krijg je er een leven bij. Waarom je niet onbeperkt kan spelen? Twee redenen. De eerste reden is, is dat je anders het spel binnen no-time hebt uitgespeeld (lees: een heel hoog level bent), en dat is niet de bedoeling van de makers. Je moet er namelijk langer dan een paar dagen plezier van hebben. De tweede reden: Je kunt extra levens kopen voor écht geld, mocht je tóch snel een hoog level willen worden.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 13.45.18

Levens kopen

Zoals ik hierboven al vermeld: Je kunt levens kopen met echt geld. Of, nouja, levens koop je met diamanten. Diamanten kun je krijgen als bonus, als je level up gaat. Maar je bent al snel door je diamanten heen. Op dat moment kun je er dus voor kiezen om diamanten aan te schaffen en te betalen met euro’s.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 22.14.13

Boosters

Net zoals bij veel spelletjes zijn er zogehete boosters die je het spel gemakkelijker en leuker kunnen maken. Of in dit geval: Ervoor zorgen dat je heel veel punten kunt scoren! Welke soorten boosters zijn er>

Vuurmodus
De vuurmodus is eigenlijk geen booster, maar deze modus zorgt wel voor extra punten! Wanneer je snel achter elkaar wat bubbels hebt weggespeeld, komt de vuurmodus tevoorschijn. Wanneer de voormodus bezig is, scoor je extra punten bij iedere bubbel die je wegspeelt.

Vuurballen
Nog meer vuur! Wanneer je de vuurbal gebruikt en deze in het veld richt, zullen alle bubbels die in aanraking komen met de vuurbal verdwijnen.

Plasmabooster
Wanneer je de plasmabooster schiet op een bepaalde kleur, zullen alle bubbels met dezelfde kleur verdwijnen uit het speelveld.

Tijdbooster
De naam zegt het eigenlijk al! Wanneer de tijdbooster in het spel zit, heb je langer de tijd om nog meer punten te scoren.

Kleurenbom
Wanneer je de kleurenbom afschiet, zul je een grote groep met dezelfde kleur vormen.

Bubble Island werk niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert. Je kunt dan het volgende proberen:

Bubble Island werk niet op computer/Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Bubble Island Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Bubble Island, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Bubble Island op Facebook!

Bubble Island is te spelen op Facebook, maar helaas nog niet op je smartphone of tablet.
Bubble Island spelen op Facebook

Speel jij dit al?