Cosplay op Heroes Dutch Comic Con

De Wereld Van De Cosplay

Zoals jullie weten staat Heroes Dutch Comic Con over een week weer op de planning. De moeilijkste vraag die ik mezelf altijd moet stellen is wat ik aan ga doen. Tja nu stel ik mijzelf die vraag wel vaker maar nu is deze echt van belang! Soms ga ik in gewone kleren (lees: een nerdy shirt, spijkerbroek en een vest van PinkGraphics) maar soms pak ik echt uit. Verkleed naar dit evenement gaan is geen must maar wel enorm leuk. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Oké, verkleed is misschien niet het goede woord. Verschillende bezoekers gaan in cosplay. Cosplay is een combinatie van de woorden “costume” en “play”. Je kunt je dus verkleden als een zelfbedacht karakter, maar ook als een bekend karakter uit een film, serie of comic. Natuurlijk is het minstens net zo leuk om in gewone kleding rond te lopen en je ogen uit te kijken naar alle prachtige creaties van anderen.

Superster voor één dag

In cosplay voel je je soms net een superster. Soms willen mensen namelijk zelfs met je op de foto! Dus mocht je een prachtige outfit zien of een karakter wat je echt tof vind, kun je best vragen of deze persoon voor je foto wil poseren. Extra leuk!

Heroes Dutch Comic Con houdt zelfs een wedstrijd voor de beste cosplayer en er is een catwalk moment waarbij je je karakter kan showen. Uit ervaring weet ik dat dit altijd een superdruk moment is bij de main stage. Ook zeker de highlight van mijn dag!

Nu was vorig jaar een van mijn favoriete cosplayers, Ivy Doomkitty, aanwezig! Ook deze keer is er een cosplayer aanwezig waar ik érg weg van ben, namelijk Leobane! Deze man heeft echt de beste cosplays. Ik ben vooral erg fan van zijn versie van Hercules.

Ik zou zeggen genoeg redenen om volgende week naar Heroes Dutch Comic Con te gaan. Er zijn nog tickets beschikbaar voor zondag 24 november!