Exploding Kittens

“Furrmaids” En “The Pope Of Nope”

Dit spel is echt een knotsgek spel. De uitleg is simpel maar er komt veel meer tactiek bij kijken dan je denkt. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. De groep spelers kan varieren van 2 tot 5 personen. Ik heb zelf de “Not Safe For Work” editie en hierop staat dat je die kan spelen vanaf 30 jaar. Dit kun je best met een korreltje zand nemen 😉 De uitgeverij heet net zoals het spel “Exploding Kittens”. Ook leuk om te vermelden, ik heb gelezen dat dit de meest succesvolle kickstarter ooit is geweest. Pin me er niet op vast maar het zou best kunnen.

Wat er in de doos zit

In de doos zit een stok speelkaarten van 56 stuks. En de spelregels uiteraard!

Instructies?

Het zou zo zonde zijn om jullie zelf uit te leggen hoe het spel werkt. Een van de spelontwikkelaars doet dit zelf op ludieke wijze in het onderstaande filmpje:

Geluk?

Exploding kittens is een spel wat iedereen kan begrijpen. Met het kijken van een filmpje van slechts vier minuten hoef je zelf ook niet awkward uit te gaan zitten leggen hoe het spel werkt aan je medespelers, iets waar ik zelf altijd een gruwelijke hekel aan heb. De grapjes op de kaarten zijn superleuk en bij het trekken van elke nieuwe kaart lig ik weer in een deuk!

Ik moet hier toch echt even goed over nadenken. Op zich zitten er eigenlijk geen fouten in het spel. Het is niet zo duur, iedereen kan het spelen het ziet er leuk uit. Persoonlijk vind ik dat er net iets te veel geluk komt kijken bij dit spel. Een vleugje geluk vind ik leuker maar dat is slechts een kwestie van smaak.