De Hartenkoningin
Laatste berichten van Daniëlle (alles zien)

De 12 koninginnen zijn in diepe slaap en alleen de koningen kunnen ze wakker maken. Kun jij de meeste koninginnen wakker maken? Maar pas op dat de ridders jouw koninginnen niet veroveren, of dat een slaapdrankje ze niet terug in slaap brengt!

hartenkoningin-1805

De Hartenkoningin is een kaartspelletje uitgegeven door White Goblin Games en te spelen met 2 tot 5 spelers. De aanbevolen leeftijd is 8 jaar en 1 spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Het spel is bedacht door Miranda Evarts en haar familie. Miranda was 6 jaar toen ze het spel bedacht!

In dit spel is het de bedoeling dat je de slapende koninginnen wakker maakt. Wie het eerste het juiste aantal koninginnen voor zich heeft liggen, of het juiste aantal punten, wint het spel.

hartenkoningin-1809

Naast de 12 koninginkaarten zijn er 8 koningskaarten, 5 jokers, 4 ridders, 4 slaapdrankjes, 3 toverstafjes, 3 draken en 40 getalkaarten.

Je begint met 5 kaarten op hand en iedere beurt speel je een kaart, of een combinatie van getalkaarten en vul je je hand weer terug aan tot 5. In jouw beurt kun je er dus voor kiezen om een koning te spelen om een koningin wakker te maken, of je speelt een ridder of slaapdrank om een koningin van een andere speler te veroveren of te laten slapen. Daarnaast kun je in jouw beurt ook getalkaarten afleggen om nieuwe kaarten op hand te kunnen nemen. Dit kan 1 enkele kaart zijn, 2 identieke kaarten of een aantal kaarten die samen een som vormen; bijvoorbeeld een 2, 3 en een 5. Het aantal getalkaarten wat je aflegt mag je weer op hand nemen. De joker geeft je de mogelijkheid een extra kaart om te draaien, wat ervoor kan zorgen dat jij een koningin wakker mag maken! Wanneer een andere speler in zijn beurt een ridder of slaapdrankje speelt kun je dit afweren met een draak of een toverstaf.

hartenkoningin-1806

Het is leuk en grappig kaartspelletje. Zeer laagdrempelig en zeker leuk voor het jongere publiek. De kaarten zien er mooi uit. Ik vind de getalkaarten een leuke toevoeging op het spel en geeft nog een extra tactische lading, leg je namelijk maar 1 kaart af en spaar je door om een som, of leg je iedere beurt juist altijd zoveel mogelijk getalkaarten af?

Voor mij is dit spel iets te eenvoudig en buiten om het feit of je wel of niet spaart met de getalkaarten zit er niet echt veel afwisseling in en is het gewoon hopen dat je snel veel koningen pakt van de trekstapel.

hartenkoningin-1807

Al bij een al een leuk en simpel spel. Wat mij betreft een aanrader voor het wat jongere publiek.