Diamond Dash

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Diamond Dash.

Wat is Diamond Dash?

Diamond Dash is een online spelletje van Wooga. Het spel is te spelen op Facebook (op je pc) en op je smartphone of tablet. Wooga is vooral bekend geworden door zijn grote gamehit Jelly Splash.

Schermafbeelding 2014-02-27 om 16.23.44

Wat moet je doen bij Diamond Dash?

Bij Diamond Dash is het de bedoeling dat je binnen 60 seconde zo veel mogelijk blokjes wegspeelt. Wegspelen doe je door op de blokjes te klikken. Dit kan echter alleen wanneer drie blokjes van dezelfde kleur tegen elkaar aan liggen. Wannneer je deze wegspeelt vallen de blokjes die erboven liggen naar beneden. Je moet proberen zo’n groot mogelijke combinatie te maken om meer punten te verdienen.

Schermafbeelding 2014-03-03 om 12.33.52

Levens

Net zoals bij veel andere spelletjes heb je ook bij Diamond Dash te maken met levens. Maar omdat dit spel niet bestaat uit levels die moeilijk uit te spelen zijn (dus waarbij je niet af kunt gaan), verlies je een leven bij elk spel dat je speelt.

Schermafbeelding 2014-03-03 om 12.12.53

XP en levels

Bij Diamond Dash heb je te maken met XP, oftewel Experience Points. Hoe meer punten je in één ronde haalt, hoe meer XP je verdient. Je hebt XP nodig om een hoger level te worden. Een hoog level heeft een aantal voordelen. Je kan hierdoor boosters vrijspelen, je krijgt aan het eind van iedere ronde meer punten en soms krijg je aan het eind van de ronde een extra beloning.

Schermafbeelding 2014-03-03 om 12.14.46

Magische Krachten

Magische Krachten (of: Boosters) speel je vrij door het spel veel te spelen. Dus: Door een hoog level te zijn. Magische krachten maken het spel makkelijker, leuker en je kunt met magische krachten meer punten behalen. Een paar voorbeelden van de magische krachten zijn het magisch vuur, de mega bom, tijd bonus (zandloper) en de verf bom.

Goudstaven

Met goudstaven kun je levens en extra tijd kopen. Goudstaven kan je echter alleen kopen met echt geld. Soms krijg je aan het eind van een ronde een gratis goudstaaf als beloning.

Diamond Dash werk niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer, je tablet of smartphone. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Diamond Dash werkt niet op Smartphone/tablet:
– Farm Heroes Saga verwijderen van je smartphone/tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Diamond Dash werkt niet op computer/Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Diamond Dash, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Diamond Dash op iPhone, iPad en Android!

Diamond Dash kun je spelen op Facebook en op je smartphone/tablet. De smartphone/tablet versie kun je downloaden in de App Store of Play Store.

Diamond Dash downloaden – Android
Diamond Dash downloaden – iPhone & iPad
Diamond Dash spelen op Facebook