Het is alsof we de laatste jaren steeds liever lui dan moe zijn. We hebben voor bijna álles wel een afstandsbediening namelijk. Voor de televisie, da’s logisch. Als je lekker wilt gaan zappen, is het een beetje onhandig om steeds naar de televisie te lopen om van kanaal te switchen. Maar zo hebben we tegenwoordig ook afstandsbedieningen voor het licht, de radio, je speakers.. waarvoor eigenlijk niet?

Universal-Remote-Cluster

1. De televisie

In geen één huishouden is deze nog weg te denken. Als je zegt “de afstandsbediening” dan weet iedereen welke je bedoelt: Die van de televisie natuurlijk. Maar tegenwoordig hebben veel huishoudens een digitale ontvanger waar ook een afstandsbediening bij zit, dus een huishouden van deze tijd heeft waarschijnlijk twee afstandsbedieningen voor de televisie. Wij in ieder geval wel. En we moeten ze helaas beide gebruiken, want met de afstandsbediening voor de digitale ontvanger kunnen wij niet switchen als we op de Wii U gaan spelen.

2. De radio en de speakers

Wil je even de radio aanzetten? In plaats van dat je naar de radio loopt, pak je de afstandsbediening erbij. Niet één, maar twee, want je moet ook meteen de afstandsbediening hebben voor de speakerset, om het geluid mee te regelen.

3. Het licht

“Zo, het is donker hier, he?” “Wacht, ik pak even de afstandsbediening erbij om het licht aan te zetten.” Lopen naar de lichtknop is zóóó 2010.

4. De DVD speler

Alsof een afstandsbediening de televisie en de digitale ontvanger nog niet genoeg is. Ook nog eentje voor de DVD (of Bluray) speler.

velux

5. De rolluiken

Ook voor rolluiken bestaan er afstandsbedieningen, zodat je niet op hoeft te staan om de rolluiken naar beneden te doen. Rolluiken van VELUX® zijn op afstand bestuurbaar. Met een afstandsbediening kun je gewoon de rolluiken naar beneden doen, super makkelijk! Deze kun je kopen in de VELUX Webshop.

wii.remote.plus.all.lg

6. Spelcomputers

Ben je bekend met de Wii of de Wii U? Ja? Dan herken je deze afstandsbedieningen wel. Alhoewel dit de controllers zijn voor deze spelcomputer, zijn het eigenlijk ook gewoon afstandsbedieningen. Maar ook voor bijvoorbeeld de XBox bestaat er een afstandsbediening.

7. Laptop

Ook voor laptops bestaan er afstandsbedieningen! Ik heb namelijk een afstandsbediening voor mijn Macbook Pro. Wat je er mee kan? Niet heel veel. Je kunt bij bijvoorbeeld Powerpoint naar de volgende dia gaan, door op het knopje op de afstandsbediening te drukken.

8. Camera

En ook camera’s hebben vaak een afstandsbediening die je erbij kunt kopen, zodat je van een afstandje toch de foto kunt schieten.

9. Airconditioning

Eventjes de temperatuur regelen op afstand, ook dat kan!

10. Poort

Hoe gemakkelijk is het om je poort op afstand open te doen als je met de auto aan komt rijden?

Er bestaan gelukkig ook universele afstandsbedieningen waarmee je een hoop afstandsbedieningen in één hebt. Dat scheelt gelukkig, maar werkt natuurlijk niet voor álles.

Ik zal er huis een paar vergeten zijn, maar ik vind dit eigenlijk al te veel. Het gemiddelde huishouden zal niet zó veel afstandsbedieningen in huis hebben, maar het is absurd voor hoeveel dingen er afstandsbedieningen bestaan! Wij hebben er één voor de televisie, één voor de digitale ontvanger, één voor onze Philips LivingColors lamp en dan een paar afstandsbedieningen voor de Wii, maar dat zijn eigenlijk controllers. Hoeveel afstandsbedieningen hebben jullie in huis?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.