Hoe mijn bed eruit ziet? Ehm, mijn bed bestaat uit een bedframe, er ligt een matras op, twee kussens (tweepersoonsbed), en een dekbed. Geen gek antwoord, toch? Heel standaard en simpel, eigenlijk zien we hier in Nederland nooit echt veel verschillen in bedden. Ja, de ene heeft een wat luxer bedframe of een mooier dekbedovertrek, maar uiteindelijk doen we het allemaal met een matras, een dekbed en twee (of vier dunne) kussens. Of het ook anders kan? Maar natuurlijk. Het kan Amerikaans.

Amerika. Ik weet niet of ik een vertekend beeld heb van dit deel van de wereld, maar ik heb altijd een beetje het idee dat alles daar wat uitbundiger en meer overdreven eraan toe gaat. Misschien niet in elk opzicht, maar wel in veel. Zo ook in de slaapkamers. En dan heb ik het niet over de activiteiten ín de slaapkamer, maar over het pronkstuk in iedere Amerikaanse slaapkamer: Het bed.

ikeabed

Bron: IKEA

Als ik Google op bed, dan krijg ik het bovenstaande. Een beetje zoals ik hierboven omschreef: Frame, matras, twee (of vier dunne) kussens en een deken.

amerikaansbed

Als ik Google op Amerikaans bed, dan wordt het allemaal een beetje uitbundiger. Kussentjes in overvloed! Het geheel oogt hierdoor wel een beetje koninklijk. Ik vind het mooi! Maar waar laat je al die kussentjes als je gaat slapen? Ik ben nu heel erg geneigd om mijn bed een make-over te geven. Maar hoe?

kussenHet antwoord: Kussens! Ja, natuurlijk heb je voor het opmaken zoals een Amerikaans bed ook een mooi dekbedovertrek nodig, maar het belangrijkste onderdeel van zo’n bed is toch wel de grote hoeveelheid kussens. Het liefst in twee verschillende kleuren of tinten, dit is het mooiste. Maar waar shop je kussentjes eigenlijk? Woonwinkels hebben meestal wel een assortimentje aan kussens, maar heel veel keuze (in kleuren, printjes) heb je vaak niet. Waar je wel veel keuze hebt? Online natuurlijk! Op bedden.nl vind je een heel erg ruim assortiment aan (sier)kussens. Genoeg keuze om jouw (amerikaans) droombed te maken. Mijn smaak? Bovenstaande kussentjes. Verschillende tinten roze afgewisseld met een lichtbruine kleur. Veel kussentjes op je bed is toch veel gezelliger dan een kaal bed? Geldt ook voor de bank in de woonkamer trouwens!

Wat vind jij van een Amerikaans bed? Vind je het mooi of te overdreven?

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.