Farm Heroes Saga

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Farm Heroes Saga.

farm_heroes_saga

Wat is Farm Heroes Saga?

Farm Heroes Saga is een gratis (online) spelletje van King en valt onder de ‘match-3’ categorie. Het spel is te spelen op Facebook (op je pc) en op je smartphone of tablet. King is vooral bekend geworden door zijn grote gamehit Candy Crush Saga. Het is daarom ook niet gek dat King varianten op dit populaire spel is gaan bedenken. Farm Heroes Saga is er daar een van. De spelvorm is vergelijkbaar met die van Candy Crush Saga, maar het doel en het uiterlijk is heel erg anders. Het spel bestaat uit heel veel levels en je moet gewasjes combineren om het doel van een level te behalen.

Wat moet je doen bij Farm Heroes Saga?

Bij Farm Heroes Saga moet je gewasjes combineren en verzamelen. Een combinatie bestaat uit 3 gewasjes op een rij, 4 gewasjes op een rij of 5 gewasjes op een rij. Combineren doe je door 2 gewasjes te verwisselen met elkaar en zorgen dat je meerdere van hetzelfde soort op een rij krijgt. Gewasjes verzamelen doe je door een combinatie te maken. Combineer je 3, 4 of 5 dezelfde gewasjes, dan verdwijnen deze gewasjes uit het veld en verzamel je ze.

farm_heroes_saga_2

Gewasjes?

Gewasjes zijn de onderdelen uit het spel die je kunt combineren. Gewassen kunnen zijn: Wortels, appels, waterdruppels, zonnetjes aardbeien en uien.

verzamelen_farm_heroes_saga

Gewasjes verzamelen

Het doel in de meeste levels is om gewasjes te verzamelen. Aan het begin van een level zie je links hoeveel van elk gewasje je nodig hebt. Gewasjes verzamelen doe je door de gewasjes te combineren. Een combinatie bestaat uit 3, 4 of 5 van dezelfde gewasjes op een rij. Wanneer je gewasjes aan het combineren bent, zullen de gewasjes die eromheen liggen +1, +2 +3 enzovoorts erbij krijgen. Dit betekent dat de gewasjes meer waard zijn geworden.

Schermafbeelding 2014-01-10 om 17.25.24

Levens

Als het je niet lukt om het level uit te halen binnen het aantal zetten dat je krijgt, dan moet je het level opnieuw proberen en verlies je een leven. Levens kun je terug verdienen door aan je vrienden extra levens te vragen, door ze te kopen of door te wachten, want na een tijdje zijn ze vanzelf weer aangevuld.

groeibeloning_wonderbonen

Wonderbonen

Aan het eind van iedere beurt kun je een groeibeloning krijgen in de vorm van wonderbonen. Met wonderbonen kun je verschillende dingen, waaronder:

Géén boosters kopen
Met wonderbonen kun je géén boosters kopen. Dit wordt op diverse websites wel beweerd, maar dat wil ik dus de wereld uit helpen. Misschien dat dit in de toekomst wél kan, maar op het moment van schrijven niet. Boosters zijn trouwens hulpmiddelen die het spel iets gemakkelijker maken. Zo bestaat er bijvoorbeeld een booster dat je in een beurt meer zetten hebt of een booster waarmee je een object in het speelveld kunt verwijderen zonder een beurt te verspillen.

Walgie de Wasbeer
Je hebt de bonen nodig bij levels waar Walgie de Wasbeer in voor komt. De bonen kun je gebruiken om meer schade tegen deze wasbeer te doen.

Moeilijke Levels

Farm Heroes Saga telt een hoop levels. Sommige zijn vanzelfsprekend moeilijker dan andere levels. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met levels waarbij de verwachting groot is dat je er vaker over moet doen om hem te halen: Level 33, level 37, level 40, level 46, level 47, level 50, level 51, level 53, level 61, level 62, level 63, level 67, level 70, level 75, level 78, level 80, level 82, level 85, level 91, level 96, level 97, level 99, level 111, level 115, level 157. Lijst wordt nog aangevuld. Bij welk level zat jij vast? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

Farm Heroes Saga werk niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer, je tablet of smartphone. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Farm Heroes Saga werkt niet op Smartphone/tablet:
– Farm Heroes Saga verwijderen van je smartphone/tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Farm Heroes Saga werkt niet op computer/Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Farm Heroes Saga, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Schermafbeelding 2014-01-11 om 15.11.07

Dieren Rekruteren

Bij sommige levels kun je dieren rekruteren. Het aantal sterren wat je in zo’n level behaald, bepaald welk dier je hebt gerekruteerd. Als je een aantal dieren hebt gerekruteerd die bij elkaar horen, kun je hiermee boosters en andere dingen kopen.

Farm Heroes Saga op iPhone, iPad en Android!

Sinds januari 2014 is Farm Heroes Saga ook te spelen op je smartphone of tablet! Je kunt hem downloaden in de App Store of Play Store.

Farm Heroes Saga downloaden voor Android (apk)
Farm Heroes Saga downloaden voor iPhone & iPad
Farm Heroes Saga spelen op Facebook!

Wederom weer een erg leuk spel van King! Alhoewel het een variant is op de bekende Candy Crush Saga, is de manier van spelen wel een klein béétje hetzelfde. Maar dat maakt niet zo veel uit, het verslavende element zit er in ieder geval in.

Vragen over dit spel? Laat hieronder je reactie achter!