Firstlook Festival 2017

Ik heb ‘m vorig jaar over moeten slaan, maar dit jaar was ik er weer bij: De grootste gamebeurs van de Benelux, Firstlook Festival! Op zaterdag 7 oktober 2017 ging ik samen met blogcollega’s Patty en Brian naar de jaarbeurs in Utrecht om de tiende editie van dit game-event mee te maken.

RC Mario Kart

Mijn interesse lag net zoals voorgaande edities vooral bij Nintendo, dus we besloten daar als eerste heen te gaan. Onderweg daar naartoe werden we afgeleid door een real life Mario Kart-baan met RC-bestuurbare karts van Game Mania. We gingen even kijken en zagen al snel dat de huidige spelers er totaal niets van bakten. We besloten in de rij te gaan staan en hebben ons rot gelachen om hoe slecht ze waren, dit kunnen wij veel beter natuurlijk.

Brian koos voor Donkey Kong, Robby (wie we ontmoet hadden in de rij) koos voor Yoshi en ik voor Mario. Na de eerste bocht merkten we het al: Dit wordt ‘m niet. Het ziet er zo gemakkelijk uit, maar het is oprecht heel erg moeilijk om niet tegen de kant of iemand anders aan te botsen. We bleven om de 5 seconden crashen en de medewerkers op de kartbaan hebben echt hun handen vol gehad aan ons, zo slecht waren we. Maar het was hi-la-risch.

Na deze afgang hebben we de welbekende gele Game Mania tas opgehaald met een gratis Super Mario Odyssey poster. Gratis is goed.

Skyrim

Toen we bij Nintendo aan kwamen was het al aardig druk, maar Brian wist in no-time een plekje op de poef de bemachtigen om Skyrim voor de Nintendo Switch te proberen. Brian is erg bekend met Skyrim, maar moest wel wennen aan de besturing – vrij logisch, als je de PC versie gewend bent. Alsnog een vette game en heel gaaf dat ‘ie binnenkort portable te spelen is op de Nintendo Switch!

Heel geconcentreerd!

Super Mario Odyssey

Ik ging voor Super Mario Odyssey. Ik kon namelijk helaas zelf niet bij het Nintendo Post E3 event zijn waar deze game aan de Nederlandse pers werd gepresenteerd – dus ik wilde hem alsnog heel graag zelf spelen. Maar wat is ‘ie vet! Ik krijg er helemaal de Super Mario 64-feel van en dat is precies iets waar ik al jaren op hoop. De demo was erg leuk en ik kreeg van een medewerker enorm veel tips om echt alles uit de demo te halen, dus dat was heel erg fijn. Nintendo flikt het ‘m gewoon weer, echt een topgame.

Er was echt mega veel te doen, te bekijken en te spelen. Niet alleen nieuwe games, maar er was ook een Retro Realm waar diverse retro games gespeeld konden worden. Er liepen geweldige maar ook minder geweldige cosplayers rond en sommige stands haalden alles uit de kast om hun game/dienst/product te promoten.

Indiegames

Waar het wat minder druk was, was het stukje waar verschillende indiegames werden gepresenteerd. Jammer dat dit nog steeds niet het grote publiek trekt, maar voor ons was het natuurlijk alles behalve erg dat we meteen aan de beurt waren. Van de gasten op bovenstaande foto, Emiel en David, mochten we de game Still Here proberen. Still Here is een game voor iOS en Android. Het heeft een relaxte tap-to-fly gameplay en de game ziet er gelikt uit.

Naast Still Here hebben we de mysterieuze game Rusty Lake mogen proberen en ook hier waren we erg enthousiast over. In deze game doorloop je een verhaal en moet je diverse mysteries oplossen. Heel gaaf, maar hier en daar vonden we het wel een beetje luguber, maar dat maakte de game tegelijkertijd ook weer heel speciaal en uniek.

Skyworld

Virtual Reality is de laatste jaren steeds meer een ding aan het worden en wij moeten er ook aan gaan geloven. We waren door de developer van Skyworld uitgenodigd om deze game te mogen proberen. Skyworld is niet een doorsnee VR-game en dat maakt de game best interessant. In de game zit je aan een groot spelbord en je moet met kaarten je aanval bepalen. We gingen er een beetje sceptisch is, want wat is de toegevoegde waarde van virtual reality als je enkel aan een tafel zit met kaarten in je handen?! Maar toch viel het niet tegen: Het blijft natuurlijk een beleving als je in een hele andere realiteit wordt gezet.

Dr. Wily

Oké, ik moet eerlijk bekennen, ik kende deze Youtuber niet, maar Brian volgt Dr. Wily op de voet en besloot tijdens Firstlook Festival zijn zoektocht naar deze Youtuber te openen. En met succes, binnen no-time liepen we hem tegen het lijf. Natuurlijk moet er dan even een foto gemaakt worden!

Firstlook Festival 2017 was ondanks de drukte zeer geslaagd voor ons en we kijken nu alweer uit naar de volgende editie!