Story of Seasons: Trio of Towns

Story of Seasons: Trio of Towns is de opvolger van Story of Seasons – speelbaar op de Nintendo 3DS. Voorheen waren deze games beter bekend onder de naam Harvest Moon. Ik heb al veel verschillende Harvest Moon games gespeeld door de jaren heen, maar had nog nooit de nieuwe versie, Story of Seasons opgepakt – totdat ik de kans kreeg om Story of Seasons: Trio of Towns te recenseren!

Boer of boerin?

Allereerst heb je de keuze om als boer of boerin door het leven te gaan. Je kunt je uiterlijk volledig aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld als blondje, brunette of redhead door het leven gaan en mag je zelf een bijpassende naam bedenken. Tijdens het spelen van de game, kun je nieuwe outfits en accessores vrijspelen – het verzorgen van plantjes en dieren doe je natuurlijk wel in stijl!

Het boerenleven

Net zoals in vele andere Harvest Moon games, erf je weer een boerderij, die je ook nog eens een leuke naam kunt geven. Je begint een beetje met een karig stuk land wat je, naarmate de game vordert, helemaal uit kunt breiden en aan kunt passen helemaal naar jouw smaak!
Zo kun je je huis uitbreiden (waardoor je ook een inloopkast krijgt en van outfit kan veranderen), een hondenhok neerzetten, grotere coops voor je koeien en kippen (later ook alpaca’s!), grond uitbreiden waar je nieuwe zaadjes kunt zaaien en ga zo maar door. Maar dit gebeurd allemaal niet zomaar – je moet hier wel een smak geld voor neerleggen.

Parttime jobs

Gelukkig kun je in Story of Seasons: Trio of Towns ook parttime jobs aannemen! Iets wat compleet nieuw was voor mij, aangezien ik in de Harvest Moon games die ik door de jaren heen gespeeld heb, geld moest verdienen door middel van het verkopen van m’n gewassen en dierlijke producten (en af en toe ook even op en neer ging rennen door dingen op te pakken die in de natuur lagen).
Het verdienen van een extra zakcentje doe je door middel van het helpen van de andere dorpsbewoners. Dit kunnen simpele klusjes zijn zoals het oogsten van hun gewassen of het hakken van hout (waar je letterlijk binnen een paar seconden mee klaar bent). Wat uitgebreidere jobs zijn het bezorgen van pakketjes en dergelijke. Hiervoor moet je wat meer op en neer lopen, maar het levert ook wat meer op.
De parttime jobs zijn dus een leuk extraatje! Voornamelijk in het begin van de game is het een handige en eenvoudige manier om snel wat extra geld te verdienen.

Drie verschillende dorpen

De naam Story of Seasons: Trio of Towns zegt het eigenlijk al, in deze game heb je namelijk niet één dorp waar je constant naar toe gaat om nieuwe zaadjes of dieren te kopen – je hebt er maarliefst drie!
Alle drie de dorpen zijn compleet anders. Zo heb je Westown – hier begin je mee. Het is een dorp wat ligt aan de voet van een berg. Je kunt er een hoop dingen kopen waardoor je een goed begin kunt maken met het opknappen van je boerderij! Lulukoko is meer een tropisch dorp, waar je ook tropische zaden en dergelijke kunt halen. En als laatste is er Tsuyukusa, een Oosters dorp.
Persoonlijk vind ik het erg leuk dat er drie verschillende dorpen zijn waar je heen kunt gaan, maar vind ik wel dat je ze snel vrij speelt. Ik wist ook niet goed naar welk dorp ik telkens heen wilde gaan, omdat er in ieder dorp vrij veel te doen was. En de tijd in Story of Seasons, tikt toch wel snel weg!

Conclusie

Al met al heb ik me zeker vermaakt met Story of Seasons: Trio of Towns! Wel gaat er veel, héél veel tijd in deze game zitten, dus je moet er echt wel even voor gaan zitten. Heb je de tijd er niet voor, dan kun je deze game misschien beter links laten liggen. Zou je echt wel een keer in de schoenen willen stappen van een boer of boerin, maar heb je geen zin om je handen vies te maken en vroeg op te staan, dan is Story of Seasons: Trio of Towns zeker een dikke aanrader!

Dank je wel Lieke voor het reviewen van Story of Seasons: Trio of Towns! Bezoek Lieke’s blog: Makeitpersonal.nl