logo
Top

Geel haar of een gele gloed, hoe kom je daar vanaf?

Oh nee! Je hebt je haar blond geverfd, maar.. het is geel geworden! Of heeft een hele lelijke gele gloed gekregen. Wat moet je nu doen? Niet in paniek raken, overal is een oplossing voor. Lees gewoon eventjes verder, ik ga je uit leggen hoe je van je gele haar (of de gele gloed) af komt.

Als jouw haar rood pigment bevat (door het verven of van jezelf) en je wilt je haar blond verven, is de kans groot dat je oranje, geel of blond haar krijg met een gele gloed. Dat willen we natuurlijk niet! Heb je op dit moment geel haar en wil je er zo snel mogelijk vanaf komen? Hier mijn tips:

Ga naar de kapper voor advies

Je haar is wel je haar en het zou zonde zijn als je het zelf helemaal verknalt. Ga daarom alsjeblieft eerst naar de kapper voor advies, die weten het meestal beter. Wil je het zelf oplossen? Dan kun je gebruik maken van onderstaande tips. Wanneer deze tips niet werken, dan raad ik alsnog aan om tóch naar de kapper te gaan.

zilvershampoo

Was je haar met zilvershampoo

Voordat je andere dingen gaat proberen, was je haar eerst met zilvershampoo! Zilvershampoo is niet echt zilver, maar eigenlijk is het een beetje blauw/paars van kleur. Waarom je het met een paarse shampoo moet wassen? Als je haar geel is, betekent het dat je haar warme pigmenten bevat. Die wil je er natuurlijk uit, dus was je je haar met een shampoo die koele pigmenten bevat. De shampoo trekt (heel minimaal!) in je haar, waardoor de warme pigmenten worden geneutraliseerd en je haar dus weer echt blond wordt.

Nu vraag je er misschien af waarom er twee grijsharige mensen op de voorkant van bovenstaande zilvershampoo staan? Zilvershampoo is eigenlijk ontwikkeld voor mensen met grijs haar, om het haar een mooie zilveren gloed te laten krijgen.

Zilvershampoo maskertje

Mocht het wassen met zilvershampoo niet werken, verdeel dan een goede laag zilvershampoo over je haar heen en laat dit intrekken. Probeer eerst 10 minuten. Mocht dat niet hebben gewerkt, probeer dan vervolgens 20 minuten. Waarom ik dit niet als eerste tip geef? Shampoo is killing voor je haar, je haar raakt er behoorlijk uitgedroogd van. Daarom is een shampoo-maskertje eigenlijk niet zo best voor je haar. Gebruik ten alle tijden een conditioner nadat je shampoo hebt gebruikt. Het is mogelijk dat als er echt teveel rode pigmenten aanwezig zijn in je haar, dat dit niet gaat werken. Oja, let op: Laat het niet te lang intrekken, je wilt natuurlijk niet dat je haar paars wordt!

Zon

Van de zon licht je haar op. Het zou dus wellicht kunnen werken om lekker te gaan zonnen met je gele haartjes. Hoe lichter je haren namelijk, hoe minder het opvalt dat het geel is. Je zou dit ook kunnen proberen in combinatie met citroensap. Dat werkt, maar ik waarschuw: Dat is ongelóóflijk slecht voor je haar! Je haar wordt hier net stro van, dus.. doe dit op eigen risico.

Verven in een blonde astint

Mochten de bovenstaande dingen niet werken, dan kun je proberen je haar te verven in een astint. Astinten zijn koele blonde tinten, het is dus logisch dat jouw warme blonde tint geneutraliseerd wordt. Met als resultaat: De blonde lokken die je wilde! Het staat trouwens netjes op de verpakking van drogisterijenhaarverf aangegeven of het een astint betreft.

Bruin verven

Wanneer er écht niets werkt voor jou, dan kun je overwegen om je haar bruin te verven. Je leest hier en daar weleens dat je haar hier groen van kan worden, maar zolang jouw haar die warme pigmenten bevat, hoef je daar niet bang voor te zijn. Als je toch 100% zeker wilt zijn voor een mooi resultaat, kun je het beste een hazelnootkleur kopen, hier zit een warme rode gloed doorheen.

Nu denken jullie vast.. waarom dit artikel? Ik ben hier zelf ook eens slachtoffer van geweest. Toen ik 16 was. Ik had m’n haar nog nooit geverfd, maar ik wilde het blond. Witblond. Maar dat ging mis; het werd geel. Fluoriserend geel. Net geen oranje. Zilvershampoo hielp bij mij minimaal, maar ik zag wel verschil. Als je haar daarom iets minder geel is dan mijn haar toen, zou het denk ik wel optimaal werken. Wat bij mij écht werkte: Mijn haar verven in een astint. Toen werd het de kleur blond die ik wilde! Alleen ik werd m’n uitgroei zat, dus besloot het weer in mijn eigen kleur, bruin, te verven.

Heeft haarverf bij jullie weleens verkeerd uitgepakt?

Roze is mijn favoriete kleur.

info@pinkgraphics.nl

Comments

 • Petra
  maart 26, 2014

  Tja de ervaring zegt mij dat deze zilvershampoo van Swarzkopf echt heel goed helpt, maar toch is het ook hiermee wel een beetje oppassen…ooit had ik dus mijn haar na het blonderen in de zilvershampoo gezet, en de telefoon ging en natuurlijk zat ik lekker te beppen…En wat denk je? te lang die shampoo erin laten zitten…Op sommige plekken was het dus behoorlijk blauw paars….natuurlijk is wat ik hier beschrijf wel extreem, maar het is en blijft wel zaak om op te blijven passen….of je moet van blauw of paars haar houden!…

 • saskia
  maart 26, 2014

  Ik heb het inderdaad heel erg dat mijn haar met verven geel uitslaat!

 • Amy
  maart 26, 2014

  M’n haar is helaas al zo vaak ontkleurd dat het gele/oranje er gewoon door blijft komen. De kapper heeft wel goed geholpen door het asblond te verven maar in de punten blijft die warme gloed er toch doorkomen. Ik ga deze tips dus zeker toepassen!

 • Edith
  maart 26, 2014

  Ik heb van mezelf blond haar, ik heb één keer zilvershampoo gebruikt maar de blauwe kleur was in mijn haar getrokken dus had een lichte blauwe gloed in mijn haar:p

 • Jaimy en Laura
  maart 26, 2014

  Gelukkig niet, maar ik gebruik wel zilvershampoo vlak nadat de kapper mn haar heeft geverfd.

 • Angelique
  maart 27, 2014

  Al heb ik het zelf niet nodig maar ik ga zeker een bekende tippen over dat Schwartzkopf een shampoo voor mensen met grijshaar verkoopt, handig artikel!

 • LifeOfBun
  maart 27, 2014

  Een vriend van me wil z’n haar zo graag grijs houden, dat ie dr echt alles aan doet om het geel weg te krijgen! Seems like hell! Ben blij dat ik dr niet mee te maken heb! D:

 • Kim
  maart 30, 2014

  Ik gebruik zelf de zilvershampoo van Kruidvat voor mijn platinumkleurige haren, werkt als een trein!

  • Claudia
   januari 12, 2018

   Ik heb oom altijd die platinum vlond omdat ik zo donkee ben van mezelf werd deze nket zo blond.maar nu hebbe ze hem verniejwd nu is heel blond lees veel haha.nu net gewasse met zikvershampoo van kruidvat.maar laat jij het intrekken.ik heb gelijk uitgespoeld gr claudia 🙂

 • Melina
  juli 7, 2014

  Ik heb nu heel spijtig geel haar gekregen. Ik wil het bruin verven. Mijn natuurlijke haarkleur is donkerbruin! Kent iemand een goed merk en welke kleur moet ik dan precies hebben?

  • jantar
   augustus 7, 2014

   sorry heb mijn reactie er gewoon onder gezet maar bijdeze.. 😉

 • jantar
  augustus 7, 2014

  Melina ik gebruik zelf koleston perfect van wella Deep browns 6/71, kan haast niet fout gaan met deze kleur.
  Hij is chocolade bruin met een asje erin.. Ik heb ‘m zelf gehaald bij de kappersgroothandel, mijn haar is donkerblond met een gele gloed.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt?

 • Mirabel
  september 1, 2014

  Ik had ook vaak een lelijke geel-oranje kleur na verven. Hiervoor gebruik ik een kleurversteviger van SCARLETT, kleur PARELGRIJS-9GC. Dit haalt absoluut het vlammende oranje-geel uit je haar. Ik doe dit al door het verfmengsel heen om de kleur af te matten. Vroeger gebruikte ik het in een spray-fles vermengd met wat water en spraide dit op plekken die te oranje-geel waren. Dit helpt onmiddelijk (zowel op droog als nat haar); je wast (met shampoo) een gedeelte parelgrijs er wel uit – maar het grijs is nog nooit af gaan geven op een kussen of uitgelopen in regen! Na een aantal keren gebruik wordt je haar blijvend matter, of hoef je het pas na een paar maanden weer wat te gebruiken. Het geeft mij een mooie natuurlijke zacht-asblonde kleur, die mij heel sprekend staat.

  • Arrianne
   november 9, 2014

   Waar kan je die kleur / merk bestellen Mirabel?

 • Ril
  februari 24, 2016

  Nooit geen astinten of chocolade bruin over heel blond/geel gekleurd haar doen
  Daar krijg je een groene gloed van dus als je van heel licht naar donker wilt zou ik kiezen voor een bruin met een rood tint

 • Els
  mei 25, 2017

  Ik heb mn haar onlangs wit geverfd mega vette kleur natuurlijk!
  Alleen is het lastig om in de zomer mooi wit te houden. Mn haar wil licht natuurlijk blond worden door de zon dit kan natuurlijk niet!

  Ik gebruik blauwshampoo van de kapper en laat het 1x per week 30 min intrekken op droog haar. Ik spoel het dan uit en was mn haar en als laatste een verzorgend masker en de nodige verdere verzorging. Het resultaat mooi wit haar met een gezonde glans.

 • Bianca
  oktober 9, 2018

  Super vervelend die gele ondertoon in geblondeerd haar. Ik gebruik al jaren Wella Color Charm T18, die kun je makkelijk zelf thuis gebruiken. T18 werkt tegen gele ondertonen, met een oranje ondertoon kun je T14 gebruiken. Mengen met de bijhorende ontwikkelaar en het resultaat is mooi asblond haar.

Post a Comment