Geel haar of een gele gloed, hoe kom je daar vanaf?

Oh nee! Je hebt je haar blond geverfd, maar.. het is geel geworden! Of heeft een hele lelijke gele gloed gekregen. Wat moet je nu doen? Niet in paniek raken, overal is een oplossing voor. Lees gewoon eventjes verder, ik ga je uit leggen hoe je van je gele haar (of de gele gloed) af komt.

Als jouw haar rood pigment bevat (door het verven of van jezelf) en je wilt je haar blond verven, is de kans groot dat je oranje, geel of blond haar krijg met een gele gloed. Dat willen we natuurlijk niet! Heb je op dit moment geel haar en wil je er zo snel mogelijk vanaf komen? Hier mijn tips:

Ga naar de kapper voor advies

Je haar is wel je haar en het zou zonde zijn als je het zelf helemaal verknalt. Ga daarom alsjeblieft eerst naar de kapper voor advies, die weten het meestal beter. Wil je het zelf oplossen? Dan kun je gebruik maken van onderstaande tips. Wanneer deze tips niet werken, dan raad ik alsnog aan om tóch naar de kapper te gaan.

zilvershampoo

Was je haar met zilvershampoo

Voordat je andere dingen gaat proberen, was je haar eerst met zilvershampoo! Zilvershampoo is niet echt zilver, maar eigenlijk is het een beetje blauw/paars van kleur. Waarom je het met een paarse shampoo moet wassen? Als je haar geel is, betekent het dat je haar warme pigmenten bevat. Die wil je er natuurlijk uit, dus was je je haar met een shampoo die koele pigmenten bevat. De shampoo trekt (heel minimaal!) in je haar, waardoor de warme pigmenten worden geneutraliseerd en je haar dus weer echt blond wordt.

Nu vraag je er misschien af waarom er twee grijsharige mensen op de voorkant van bovenstaande zilvershampoo staan? Zilvershampoo is eigenlijk ontwikkeld voor mensen met grijs haar, om het haar een mooie zilveren gloed te laten krijgen.

Zilvershampoo maskertje

Mocht het wassen met zilvershampoo niet werken, verdeel dan een goede laag zilvershampoo over je haar heen en laat dit intrekken. Probeer eerst 10 minuten. Mocht dat niet hebben gewerkt, probeer dan vervolgens 20 minuten. Waarom ik dit niet als eerste tip geef? Shampoo is killing voor je haar, je haar raakt er behoorlijk uitgedroogd van. Daarom is een shampoo-maskertje eigenlijk niet zo best voor je haar. Gebruik ten alle tijden een conditioner nadat je shampoo hebt gebruikt. Het is mogelijk dat als er echt teveel rode pigmenten aanwezig zijn in je haar, dat dit niet gaat werken. Oja, let op: Laat het niet te lang intrekken, je wilt natuurlijk niet dat je haar paars wordt!

Zon

Van de zon licht je haar op. Het zou dus wellicht kunnen werken om lekker te gaan zonnen met je gele haartjes. Hoe lichter je haren namelijk, hoe minder het opvalt dat het geel is. Je zou dit ook kunnen proberen in combinatie met citroensap. Dat werkt, maar ik waarschuw: Dat is ongelóóflijk slecht voor je haar! Je haar wordt hier net stro van, dus.. doe dit op eigen risico.

Verven in een blonde astint

Mochten de bovenstaande dingen niet werken, dan kun je proberen je haar te verven in een astint. Astinten zijn koele blonde tinten, het is dus logisch dat jouw warme blonde tint geneutraliseerd wordt. Met als resultaat: De blonde lokken die je wilde! Het staat trouwens netjes op de verpakking van drogisterijenhaarverf aangegeven of het een astint betreft.

Bruin verven

Wanneer er écht niets werkt voor jou, dan kun je overwegen om je haar bruin te verven. Je leest hier en daar weleens dat je haar hier groen van kan worden, maar zolang jouw haar die warme pigmenten bevat, hoef je daar niet bang voor te zijn. Als je toch 100% zeker wilt zijn voor een mooi resultaat, kun je het beste een hazelnootkleur kopen, hier zit een warme rode gloed doorheen.

Nu denken jullie vast.. waarom dit artikel? Ik ben hier zelf ook eens slachtoffer van geweest. Toen ik 16 was. Ik had m’n haar nog nooit geverfd, maar ik wilde het blond. Witblond. Maar dat ging mis; het werd geel. Fluoriserend geel. Net geen oranje. Zilvershampoo hielp bij mij minimaal, maar ik zag wel verschil. Als je haar daarom iets minder geel is dan mijn haar toen, zou het denk ik wel optimaal werken. Wat bij mij écht werkte: Mijn haar verven in een astint. Toen werd het de kleur blond die ik wilde! Alleen ik werd m’n uitgroei zat, dus besloot het weer in mijn eigen kleur, bruin, te verven.

Heeft haarverf bij jullie weleens verkeerd uitgepakt?