Geniet van een ontspannen verblijf in een vakantiehuisje

Mijn partner en ik houden ervan om een weekendje of midweekje weg te gaan. Normaal pakten we eigenlijk altijd een hotelletje in het buitenland, maar nu we een kindje hebben vinden we een vakantiepark in Nederland of België eigenlijk veel relaxter. Vorig jaar zijn we drie keer in een vakantiepark geweest. Eén keer gewoon met zijn drietjes, één keer met familie en één keer met vrienden. Dit zijn onwijs leuke vakanties geweest en heeft mij doen realiseren dat je niet altijd naar het verre buitenland hoeft om een geweldige vakantie te beleven.

Momenteel zijn mijn partner en ik op zoek naar een leuk vakantiepark waar we in de meivakantie heen kunnen. Tijdens onze zoektocht kwamen we op de website van de Leistert in Limburg en we zijn inmiddels zo enthousiast dat we overwegen om hier te gaan boeken.

Het subtropisch zwembad van recreatiepark de Leistert in Limburg

Subtropisch zwembad

Dit recreatiepark ligt midden in de natuur en dat zorgt er natuurlijk voor dat je er ultiem kan genieten van de rust en omgeving om je heen. Wat ik altijd leuk vind aan vakantieparken is de aanwezigheid van een subtropisch zwembad. Mijn zoontje houdt heel erg veel van het water, dus wij gaan graag zwemmen met hem. En op zijn tijd vind ik het zelf ook wel leuk om van een glijbaan af te gaan. Zo voel ik me als 30-jarige toch weer een beetje kind!

Ik heb op de website rondgesnuffeld en de accommodaties op het park zien er fantastisch uit. Ik heb gezien dat er lodges zijn met een eigen sauna en bubbelbad, super luxe dus! Daarnaast biedt het park ook allerlei sportfaciliteiten, zoals tennisbanen, midgetgolf en een jeu-de-boulesbaan. En voor de kleintjes is er een speeltuin en een kinderboerderij. Een geweldige kindercamping in Nederland dus.

Koken of uit eten?

Wat ik vooral fijn vind aan op vakantie gaan in een vakantiepark is dat niets moet en alles mag. Heb ik geen zin om te koken? Dan gaan we lekker met zijn alle naar een restaurant op het park. Willen we een avondje wat makkelijks eten? Dan kopen we de benodigdheden in de supermarkt op het park en maken we het binnen een half uur klaar in het keukentje van onze lodge. Vervolgens kunnen we ’s avonds met wat snackjes op de bank ploffen of wat bordspelletjes doen aan tafel. Hoewel we nog steeds graag een nachtje slapen in een hotel, vind ik een huisje op een vakantiepark echt vele malen gezelliger en relaxter.

De natuur van Limburg

Mocht je niet vaak in Limburg komen, dan is het ook leuk om de omgeving buiten het park te verkennen. Zo zijn er tal van wandel- en fietsroutes die je door de bossen en velden van Limburg voeren. Ik kijk er zeker naar uit om de omgeving te verkennen en samen met mijn man en zoontje te genieten van de Limburgse natuur.

Ben jij ook nog op zoek naar een vakantiehuisje in de meivakantie? Dan denk ik dat de Leistert in Limburg een hele goede keuze zal zijn.