We zijn er eindelijk uit: we willen een tuinkamer

Vorig jaar kochten wij een nieuwbouwhuis en deze wordt op het moment gebouwd. Als het goed is krijgen we de sleutel in het eerste kwartaal van 2023, maar of dit begin januari of eind maart zal zijn weten we helaas nog niet. Maar dat het steeds dichterbij komt is natuurlijk een feit.

Nu hebben we al veel geregeld en weten we precies wat we met ons interieur gaan doen. Maar waar we heel lang over twijfelden is de tuin. Wat voor tegels? Willen we gras? Zo ja, hoeveel? Een boompje misschien? Moestuin? Een veranda? Tuinkamer?

Dat we een overkapte plek in onze tuin wilden maken om lekker buiten te kunnen zitten, waren we het snel over eens. Maar welke vorm het precies moest krijgen dat was een punt van discussie. Willen we het gewoon open laten of willen het helemaal kunnen afsluiten? Na veel voorbeelden te hebben opgezocht en de voordelen opwegen tegen de nadelen zijn we er eindelijk aan uit: we willen een tuinkamer. Een tuinkamer is iets anders dan een normale tuin overkapping. Een normale overkapping is aan de voorkant en zijkanten helemaal open. Een tuinkamer heeft een voorwand en zijwanden, waardoor het echt een kamer is.

Onze tuinkamer willen we voorzien van glazen schuifwanden. Op deze manier kunnen we de boel opengooien op een lekkere dag, maar ook afsluiten op een iets mindere dag. Daarnaast willen we er (bijna) alles op en eraan: LED-spots, heaters en een goede zonwering. Een tuinkamer is van nature niet super goed geïsoleerd, dus we willen het op deze manier wel zo comfortabel mogelijk maken.

Qua inrichting zijn we er nog niet helemaal aan uit. Wel weten we dat er een mooie tuintafel moet komen en een comfortabele bank of loungeset. Maar de stijl hiervan moeten we nog bepalen. We neigen momenteel naar industrieel, maar of we dat tegen die tijd nog steeds willen is natuurlijk de vraag. Ons keyword voor deze plek is ‘gezelligheid’, dus kussentjes, dekens, kaarsjes en lichtslingers zijn meer dan welkom!

Ik kan echt niet wachten tot het eindelijk zo ver is en we heerlijk kunnen loungen in onze nieuwe tuinkamer. Helaas gaat dit nog wel eventjes duren, want de tuin nemen we als allerlaatste onder handen. En de tuinkamer willen we pas laten plaatsen als de rest van de tuin helemaal klaar is. Het zou mooi zijn als we er in de (na)zomer van 2023 van kunnen genieten, maar mochten andere projecten uitlopen dan zal het waarschijnlijk lente 2024 worden. Hoe dan ook, die tuinkamer gaat er komen.