De mensen die mij ontmoeten weten het, de mensen die mij kennen worden er gek van. Mijn schoenenobsessie. Ik word verliefd op een paar schoenen alsof het Prince Charming is en heb verlatingsangst tot en met wat mijn hakjes betreft. Iedereen mag het weten: ”I <3 SHOES!”

Wedges

Heerlijk voor als ik weet dat ik een dag flink moet wandelen. Jaja, ook ik als ervaren hoge hakken draagster ben me zeker wel bewust van waar ik welke hakken naartoe aantrek. In de zomer ben ik daarom helemaal voor de sleehak. Ook als beginnend hakkendrager het ideaal omdat je veel meer contact met de grond maakt dan met die kleine dunne stiletto’s. Zelf koop ik deze vaak in basic kleuren en met een kurkachtige hak omdat ik ze zo vaak draag en ze dan altijd perfect overal bij passen.

Feestje!

Ik word normaal gesproken altijd een beetje allergisch bij het woord “zitschoenen”. Schoenen die je koopt zonder dat je erop kan lopen. Maar ik begrijp ook wel dat niet iedereen op hoge hakken kan lopen. Bij dit soort “feestschoenen” ga ik wel echt all out. Enorme hakken, glitters ik heb ze in alle soorten en maten. Maar wat ik ook altijd heel leuk vind is een stoer hakje voor feestjes. Lekker met een subtiele stud bijvoorbeeld. Zoals deze zwarte hakken van Esprit. Leuk met een leren rok en een zwarte bloes.

Plateau

Vorig jaar pas ontdekte ik het genot van een lekkere plateau sandaal. Het geeft je sandaal echt iets aparts en dat is net wat ik er zo leuk aan vind. Ik vind ze bijna net zo leuk als m’n moeder ze verschrikkelijk vindt maar hé, dat is slechts een kwestie van smaak. Je kunt er uren op lopen en vaak zit er maar een hééél klein hakje in. Net genoeg om mij het idee te geven dat ik een vrouw ben (ik loop namelijk heel mannelijk op platte schoenen) maar niet genoeg voor dames om last van de voetjes te kunnen krijgen. 😉 Ik zeg: IDEAAL! Leuk met een 7/8ste spijkerbroek en een T-shirt bijvoorbeeld.

Plat?

Met mijn uitgebreide schoenencollectie zou je verwachten dat ik ook wel flink wat sneakers heb. Maar nee, platte schoenen zijn totaal niet aan mij besteed. Ik heb altijd wel een paar bij de hand voor eventuele festivals maar om eerlijk te zijn, ik heb nogal grote voeten. Door sneakers lijken mijn voeten nog groter. Geef mij maar een lekker open sandaal, enkelkettinkje erbij, maxidress aan, bloemenhaarband in en ik ben klaar voor een festival!