Hoeveel dagen heb jij “verspild” op Facebook?

Ik was gisteren door mijn Facebook newsfeed aan het scrollen en ik zag iets grappigs: Via Time.com kun je uitrekenen hoeveel dagen je in totaal hebt doorgebracht op Facebook. Bij zoiets zet ik altijd mijn vraagtekens, maar ik besloot het toch maar eens uit te testen.

Hoe werkt het? Time.com heeft een appje gemaakt waarbij je kunt uitrekenen hoeveel tijd je in totaal hebt doorgebracht op FB. Het enige wat je moet doen is hier te klikken. Als je start, moet je eerst Time.com toegang geven tot je gegevens. Wees gerust, er wordt niets geplaatst op je tijdlijn. Vervolgens moet je invullen hoeveel minuten je per dag (week, of maand) je op FB zit, gemiddeld. Time kan zien wanneer jij je pagina hebt aangemaakt en zal dus berekenen hoeveel minuten, uren of zelfs dagen je kwijt ben sinds de dag dat jij je account hebt aangemaakt! De uitkomst is dus afhankelijk van hoe lang je lid bent en het aantal minuten wat je zelf invult.

Schermafbeelding 2014-01-29 om 16.03.52

Hoe verslaafd ben ik?

De populaire social media website is 3.648 dagen oud, mijn account is 1.482 dagen oud en ik heb maarliefst 7.524 dingen gepost. Wow! Volgens mij is die 7.524 inclusief reacties op andermans statussen.

Ik heb zelf ingevuld dat ik 120 minuten per dag achter de populaire social media site zit. Nu weet ik zelf niet eens of dat nou helemaal waar is, want ik heb Facebook eigenlijk áltijd openstaan als ik achter de laptop zit. Gewoon, in een tabblad. En dat is meer dan twee uur. Maar dat betekent niet dat ik actief aan het Facebooken ben. Ik praat echter wel veel met mensen via Facebook en ik check Facebook best vaak per dag, een paar minuutjes. Maar of ik echt aan de twee uur kom (of er juist overheen zit) weet ik eigenlijk niet, haha.

Maar toch een leuk dingetje om eens even te bekijken. Hoeveel dagen heb jij “verspild” op Facebook?