Kom naar het spellenspektakel op 6 & 7 november

Het is eindelijk weer zo ver! Het evenement waar het hart van menig spellenliefhebber harder van gaat kloppen. Nederlands grootste spellenbeurs staat weer voor de deur: het Spellenspektakel! Op zaterdag 6 en zondag 7 november barst het spellenfeest los en maak je kennis met de nieuwste spellen, maar kun je ook oude games herontdekken.

De jacht

Mijn liefde voor tabletop games is de laatste jaren alleen maar gegroeid en staan er nu maandelijks meerdere bordspelmiddagen en -avonden in mijn agenda. Met vrienden, familie en zelfs met collega’s ontdek en speel ik de allerleukste boardgames. Hoewel ik er vroeger altijd een beetje tegenop keek om een nieuw (ingewikkeld lijkend) spel te leren, ben ik de laatste tijd eigenlijk helemaal into nieuwe games. Op het spellenspektakel open ik daarom de jacht op mijn nieuwe favoriete spel en laat ik geen demo aan mij voorbij gaan.

Meer dan 500 speeltafels

Dat is juist, demo’s! Op de beurs zijn niet heel veel spellen te bewonderen en te kopen, maar draait het vooral om dóén. Iedere uitgever heeft zijn eigen gedeelte in de hallen van de Jaarbeurs in Utrecht en zorgt ervoor dat de leukste spellen speelbaar zijn. In totaal zijn er meer dan 500 speeltafels! Uiteraard worden de spellen stap voor stap uitgelegd, zodat je zelf niet door het spelregelboekje hoeft te bladeren. Dé uitgelezen kans om nieuwe spellen te proberen zónder dat je eerst bezig bent de spelregels in je hoofd te stampen.

Het kinderplein

Het spellenspektakel is niet alleen bedoeld voor volwassenen, ook kunnen kinderen hun hart ophalen met het spelen van diverse spellen op het kinderplein. Ik weet nog dat er een vorige editie een levensgroot Carcassonne Junior game was opgezet – heel erg gaaf. Of deze er dit jaar weer staat durf ik niet te zeggen, maar dat kinderen zich absoluut niet hoeven te vervelen dat is een feit.

Praktische informatie

Het spellenspektakel vindt plaats op 6 en 7 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Een dagticket voor een volwassene kost €14,75 en is te verkrijgen op de website van het spellenspektakel. Je hebt een coronatoegangsbewijs nodig om binnen te kunnen komen.