Leuke games met motoren

Laatst was ik een beetje aan het browsen tot ik opeens een spel tegenkwam die ik héél vroeger heb gespeeld. Het spel heet Elasto Mania en het is een motorgame. Grappig, want ik heb totaal niets met motoren of motorrijden, maar toen ik erover nadacht kan ik games met motoren wel waarderen. Waaronder de volgende games.

elasto

Elasto Mania

Elasto Mania is ge-wel-dig. Het is een spel uit 2000 en het doel in dit spel is om alle appeltjes in het level te verzamelen om vervolgens naar de finish te racen. De motor waarop je rijdt is als het ware elastisch en daardoor kun je jezelf op de vreemdste plaatsen brengen.

motocross

Motocross Madness 2

Motocross Madness 2 komt toevallig ook uit het jaar 2000 en is ook een spel wat ik rond die tijd (of ietsje later) speelde. In deze motorgame had je verschillende modes, maar ik speelde enkel de mode waarin je stunts moet doen voor punten. Ik weet nog dat ik het ongelooflijk gaaf vond dat je door een hele grote map kon rijden en met een hele hoge snelheid jezelf kon lanceren van een berg of schans. De kunst van dit spel is om goed te landen en niet onderuit te gaan.

mariokart

Mario Kart Wii (U)

In Mario Kart Wii kon je voor het eerst in de Mario Kart-reeks voor een motor kiezen in plaats van een kart. Super gaaf en wat mij betreft een geweldige toevoeging aan het spel. Gelukkig heeft Nintendo de motoren erin gehouden bij de nieuwste versie voor de Wii U. Het enige jammere is dat er een slecht voorbeeld wordt gegeven: De personages in de game dragen namelijk geen motorhelm. Oeps!

bikerace

Bike Race

Bike Race is een leuke smartphone game die je met je vrienden kan spelen. In deze game is het de bedoeling dat je de levels met obstakels zo snel mogelijk weet te voltooien. Wat nog best lastig is, aangezien je voor je het weet over de kop vliegt!

Hoewel het in sommige games weleens vergeten wordt, raad ik wel aan om in real life altijd een helm te dragen op de scooter, brommer of motor! Als je in een game op je hoofd landt, kun je opnieuw beginnen. In het echt wordt dat wel ietsje lastiger. Veiligheid boven alles!