Afvallen & Detoxen met Forever FIT C9

Detox kuur op basis van Aloë Vera

Al een hele lange tijd wilde ik afvallen, maar het lukte me steeds niet om te beginnen. Al een jaar lang begon ik iedere maandag met diëten om het vervolgens uit te stellen tot de volgende maandag. Herkenbaar?

Dit patroon heb ik doorbroken toen ik begon met een 9-daagse detox kuur op basis van Aloë Vera, namelijk de Forever FIT Clean 9 (C9). Hier had ik al verschillende reviews over gelezen en ze waren stuk voor stuk positief. Dat deed mij besluiten om het ook eens te proberen.

Inhoud van de kuur

In het C9 pakket zit het volgende:
– 2 kannen pure Aloë Vera gel
– Een zak chocolade of vanillepoeder om maaltijdshakes mee te maken
– Shakebeker
– Voedingssuplementen (Zakjes vezels, capsules en pillen)
– Werkboekje
– Meetlint

Oké, dat klinkt best eng: Twee kannen pure Aloë Vera, zeker als je weet hoe pure Aloë Vera ruikt en smaakt. Dan zie je eigenlijk stiekem al op tegen het beginnen van de kuur, maar je besluit het toch maar om te doen.

Dag 1 en 2

Dag één en twee zijn heel erg moeilijk. Je mag amper wat eten (enkel een maaltijdshake ’s middags) en je moet in die twee dagen één hele kan Aloë Vera opdrinken! Dat is acht keer 120ml. En het is echt verschrikkelijk vies. Het is een kwestie van in één keer achterover slaan met je neus dicht, dan is het wel te doen. Maar leuk is anders. De voedingssupplementen zorgen er gelukkig voor dat je geen honger hebt, maar het verlangen naar lekker eten is wel heel erg sterk.

Dag 3 t/m 9

Op dag drie tot en met negen hoef je gelukkig nog maar één keer per dag 120ml Aloë Vera te drinken en dat maakt de hele kuur meteen al een stuk dragelijker. ’s Avonds mag je een avondmaaltijd van maximaal 600 calorieën eten en na die twee zware dagen waardeer je het eten wat je krijgt echt heel erg. Ook mag je zowel ’s ochtends als ’s middags een maaltijdshake drinken. En op dag 9 mag je zelfs een normale (lichte) lunch verorberen. In deze dagen had ik helemaal geen last van hongergevoel.

Werkboekje

Tijdens de gehele kuur houd je een werkboekje bij waarin je je doelen en resultaten opschrijft. Als je het eventjes moeilijk hebt, kun je bij je doelen teruglezen waar je het ook al weer voor doet. In het werkboekje vind je ook je eetschema met bijbehorende checklist. Ook kun je er recepten in vinden en snacks die je tussendoor mag eten. Heel erg handig, het boekje is echt een stok achter de deur.

Resultaten

Ik deed de kuur voornamelijk om wat kilootjes kwijt te raken en te gebruiken als kickstart voor een nieuwe en gezondere levensstijl. Maar de C9 heeft mij zoveel meer opgeleverd!

Kilo’s en centimeters kwijt

Door deze kuur ben ik maar liefst 2,1 kilo kwijt en over mijn hele lichaam ben ik in totaal 15 centimeter verloren. Inmiddels ben ik al meer dan een week klaar met de kuur en deze kilo’s/centimeters zijn eraf gebleven. Sterker nog, er is inmiddels nóg meer af.

Minder honger en minder zin in snacks

Iets waar ik misschien wel meer blij mee ben dan met de verloren kilo’s: Ik heb niet meer constant zin in iets lekkers. Voorheen had ik heel de dag door zin in frisdrank en zowel zoete als zoute snacks, maar dat is nu helemaal weg. Daar ben ik heel blij mee, want ik drink daardoor de hele dag door lekker water en neem geen ongezonde tussendoortjes meer! Ik eet nu alleen nog wanneer het moet en ik merk ook dat ik veel sneller vol zit. Dit helpt extreem goed bij het afslanken!

Meer genieten van eten

Omdat je tijdens de kuur niet zo heel veel mag eten, ga je het eten wát je krijgt enorm waarderen. Na de kuur heb ik dit effect ook nog heel erg sterk, ik geniet echt van alles wat ik eet en mijn smaak lijkt er ook sterker op te zijn geworden.

Meer energie

Al een tijdje ging het (door mijn depressie) niet goed met mijn energielevel. Ik sliep soms meer dan 12 uur per nacht en ik kon op ieder moment van de dag in slaap vallen. Daardoor had ik nergens puf voor en deed ik op een dag vrijwel niets. Maar van de resultaten na de C9 sta ik echt versteld: Op de derde of vierde dag van de kuur ging ik vrij laat slapen en was ik de ochtend daarna om 8:00 al klaarwakker.. mét energie! Dat is mij in tijden niet meer overkomen. Heel de dag door bleef ik die energie houden en ik kreeg weer zin om dingen te ondernemen. De extreme energiekick is inmiddels weg, maar ik heb over het algemeen meer energie dan voor de kuur.

Zin in bewegen

Iets waar ik tijdens de kuur heel erg tegenop zag, is het verplichte minimaal 30 minuten per dag bewegen. Toch heb ik het de 9 dagen volgehouden en dat heeft geresulteerd in dat ik nu nog steeds een paar keer per week zin (!) heb om te sporten. Dat komt vooral doordat ik meer energie heb gekregen en me fitter voel. Ook heb ik steeds een voldaan gevoel na het sporten.

Conclusie: Door C9 heb ik een permanent veranderde levensstijl

Het is na de kuur eigenlijk automatisch gegaan dat mijn levensstijl is veranderd. Ik maak zonder erover na te denken bewuste keuzes, ik eet over het algemeen veel minder en ik drink voornamelijk water (eventueel met een stuk fruit erin). Ook sport ik een paar keer per week en ik voel me daar heel goed bij! Ik geloof erin dat mijn kilo’s er vanaf nu echt af gaan vliegen.

De kuur duurt 9 dagen lang en kost €120,42. Dat klinkt als veel geld, maar het is het dubbel en dwars waard. Ik bedoel, voor omgerekend €13,38 per dag reinig je je lichaam en begin je aan je nieuwe levensstijl waarbij de kilo’s eraf vliegen en eraf blijven. Dat is het dubbel en dwars waard.

De kuur kun je bestellen via Forever Living. Je kunt ook contact opnemen met distributeur Daniëlle Gillesen voor meer informatie: daniellegillesen@gmail.com.