Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016

Rio!

Vandaag gaan we naar Rio met Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games voor de Nintendo 3DS! Dit spel is ontwikkeld door de makers van Sonic, SEGA, en uitgegeven door Nintendo. Eerder zijn Mario en Sonic bij de Olympische Spelen in Londen en Sochi geweest.

In dit behendige party/sportspel, neem je net zoals bij de vorige delen deel aan verschillende activiteiten. Deze activiteiten (sporten) zijn heel erg divers en en elke acticiteit gebruikt daar een eigen configuratie voor. Bij het hardlopen moet je bijvoorbeeld zo snel achter elkaar op de ‘A-knop’ tappen als je kunt en bij het wedstrijdzwemmen moet je een mooie cirkel in een juist tempo op je onderste scherm tekenen. Dit zorgt ervoor dat geen enkel spel in Rio hetzelfde is.

Single- en multiplayer

De singleplayer is erg belangrijk voor een handheldgame, omdat een handheld veel gebruikt wordt in een trein of bus en daar zit je veelal alleen. In dit deel van de Mario & Sonic serie heeft SEGA dat leuk gedaan. Je begint in een stad in Zuid-Amerika waar je vrij kan rondlopen en waar er Olympische Evenementen plaatsvinden. Bij deze evenementen en verschillende gyms kan je je personage trainen, waardoor hij of zij een betere uitrusting kan dragen en zijn of haar vaardigheden verbetert! Maar dat is nog niet alles. Het blijkt ook te spoken in de stadjes waar je traint voor de Olympische Spelen. Naarmate je hogerop komt, ontrafel je dit mysterie steeds een stukje verder!

De multiplayer modus kan je met slechts één exemplaar van het spel spelen. De andere speler kan kiezen voor download play in zijn of haar 3DS menu, en spelen maar! Je kan vele minigames van het spel kiezen en die samen spelen. Over multiplayer gesproken: de game heeft ook een online functie. En deze functie vind ik persoonlijk heel tof, vooral de online highscores. Net als in het echt kan je in deze game wereldrecords bijhouden. Via het internet is het mogelijk om deze records te downloaden en zelfs te verbreken. Laat je vrienden, vriendinnen en zelfs heel de wereld zien wie de baas is!

Als je van hardlopen houdt, heb je zelfs wat aan deze game! Pocket Marathon is dan écht iets voor jou! Deze game daagt je uit om een bepaald aantal stappen te zetten in het dagelijks leven. Deze stappen worden in je game omgezet in meters en op die manier kom je steeds een stukje dichterbij Rio. En hoe dichter bij je komt, hoe meer appels je krijgt! Deze appels zijn heel handig en kan je gebruiken om je uitrusting te kopen in de singleplayer. Deze appels krijg je ook als je traint in de singleplayer, maar dit is natuurlijk veel leuker.

Conclusie

Om het even samen te vatten: Mario en Sonic zetten Rio op zijn kop in deze game! Volg een leuke verhaallijn, speel met je vrienden in allerlei Olympische activiteiten en neem je 3DS mee on the go om appels te verzamelen om uitrusting voor de singleplayer vrij te spelen! Oh ja, vergeet niet om minstens één van de wereldrecords op jouw naam te zetten! 😉