Mario Party: The Top 100

Mijn favoriete partygame is zonder twijfel Mario Party. Ik heb dan ook alle games uit deze reeks in mijn bezit en ik sta altijd te popelen als er weer een nieuwe Mario Party wordt aangekondigd. Mario Party in het algemeen is een vast ingrediënt voor een gezellige avond met vrienden, natuurlijk in combinatie met een hapje en een drankje.

De minigames zijn ongetwijfeld mijn favoriete onderdeel van de game. Zeker als je met meer dan twee mensen speelt dan vindt er een echte strijd plaats en dat maakt dat iedereen onwijs fanatiek wordt. Ik vind het overigens ook heel knap – en creatief – dat Nintendo bij iedere versie ook weer geheel nieuwe minigames weet te bedenken.

Voor de laatste versie hebben ze dit echter niet hoeven doen. Mario Party: The Top 100 is vrij recent verschenen voor de Nintendo 3DS en bevat de 100 beste minigames uit de voorgaande Mario Party-games. En dat is pure nostalgie.

De traditionele Mario Party-games bevatten altijd een mooie variatie aan speelborden, echter is er in deze game maar één speelbord beschikbaar, te spelen in de modus Minigame Match. Dit zegt natuurlijk meteen dat de focus op de minigames is gelegd en da’s met zo’n titel natuurlijk ook logisch. Ondanks dat er qua speelborden wat variatie ontbreekt, is er wel veel variatie in minigame modi.

Zo heb je Minigame Island waarbij je werelden moet uitspelen, Championship Battles waarbij je strijdt om de kampioenstitel, Decathlon waarbij je een nieuw snelheidsrecord kan vestigen en Play With Friends waarbij je met je vrienden kan spelen. Het leuke aan de laatste modus is het feit dat je vrienden het spel niet in hun bezit hoeven te hebben, enkel een 3DS.

Natuurlijk is er ook een modus waarbij je zelf een minigame kunt kiezen om deze vervolgens te spelen, handig voor als je dat éne specifieke nostalgische spelletje wilt spelen.

Visueel gezien zijn veel minigames er natuurlijk heel hard op vooruit gegaan. Met name de Nintendo 64-versies hebben visueel gezien een hele dikke upgrade gekregen. Ik vind het persoonlijk wel heel tof dat deze nostalgische spelletjes in een nieuw en moderner jasje zitten en er dus wat gelikter uit zien.

Ik ben normaal niet iemand die een partygame in haar eentje gaat spelen, maar ik heb me stiekem toch best wel goed vermaakt met deze game. Het brengt onwijs veel nostalgie naar boven en dat is misschien ook wel het geheime ingrediënt van deze game. Wat mij betreft is dit een musthave voor iedere Mario Party fan!