Mijn smartphone verhaal

Ik weet nog toen ik net naar het MBO ging (zo’n 5 jaar geleden) en bijna niemand een smartphone had. Een enkeling had een iPhone, maar de rest had nog telefoontjes met uitklapbare schermpjes. Ik ook, ik had een roze Nokia. Jep, een roze. Hoewel ik zo verliefd was op mijn Nokia, was ik toch wel een beetje jaloers op dat ene klasgenootje dat in de loop van de opleiding een Samsung Galaxy S kreeg. Ik wilde die ook! Smartphones begonnen steeds meer in te raken en ik had er nog steeds geen. Totdat ik opeens een actie van Vodafone won met een geweldige prijs: Een smartphone.

Een Sony Xperia Play. Ja, zo eentje met van die playstation knopjes en games erop, tegen de verveling. Je kon er ook mee bellen hoor. Smsen, whatsappen, noem maar op. Ik was er super blij mee.. mijn eerste smartphone! Het ding was super dik en niet te vergelijken met de smartphones van nu. Ik bewaarde deze koelkast-smartphone in een sok, omdat er nergens hoesjes voor te krijgen waren.

Niet al te lang heb ik met deze super dikke smartphone rondgelopen, want zo’n 2 jaar geleden mocht ik dan eindelijk een Samsung Galaxy-toestel in mijn armen sluiten. Niet de Samsung Galaxy S die ik twee jaar daarvoor zo graag wilde, maar een verbeterde versie, de Samsung Galaxy S3.

Mijn zoektocht naar Samsung Galaxy S3 hoesjes was geopend. Hoesjes vinden voor deze smartphone was een stuk makkelijker en dus ook een stuk leuker.

In het jaar dat ik deze smartphone kreeg, ben ik ook begonnen met bloggen. Ik heb een mooi assortiment aan Samsung hoesjes opgebouwd, omdat ik vaak het aanbod kreeg om mobiele hoesjes te testen. Hoesjes testen klinkt misschien een beetje vreemd, maar zo noemen we dat nou eenmaal.

mobielkoopjes-2354kopie

Op dit moment ben ik verliefd op mijn nieuwste hoesje: Hoesje waar pasjes in kunnen. Ontzettend handig, vind ik. Jammer dat zo’n hoesje het geheel zo dik maakt, maar als je dat opweegt tegen de handigheid, wint de handigheid.

Nu vragen jullie je allemaal af waarom er geen pasjes in dit hoesje zitten. Nou, eh. Ik heb hem maar heel kort in gebruik gehad, want.. vlak nadat ik dit hoesje kreeg opgestuurd, heb ik een Samsung Galaxy S5 gekocht. Yep! Met mijn S3 was eigenlijk niet veel mis: Bijna geen krasje te bekennen en hij deed het nog perfect. Althans, hij was heel sloom geworden. Logisch, alle apps verbeteren zich, en hebben uiteindelijk gewoon een snellere telefoon nodig. Daarnaast gebruik ik mijn telefoon iédere dag, en kon ik me doodergeren als het niet 1 seconde, maar 10 seconden duurde voordat mijn camera of whatsapp was opgestart. Ik had mijn telefoon een clean install kunnen geven, maar een nieuwe smartphone kopen is toch veel leuker? Nu voel ik me weer alsof ik weer een beetje bij de tijd ben.

Wat voor smartphone heb jij? :)