Nintendo’s Post-E3 Event

Nog steeds heb ik de droom om eens in juni naar Los Angeles af te reizen om de E3 mee te mogen maken. Ook dit jaar is het me niet gelukt deze droom te verwezenlijken, dus ik was weer reuze blij toen ik een uitnodiging van Nintendo ontving voor het Post-E3 Event hier in Nederland. Dit is een wat kleinschaliger evenement wat Nintendo zelf organiseert om haar nieuwe games te presenteren aan de Nederlandse pers en retailers.

Het evenement werd georganiseerd in Kinepolis in Utrecht, dit is een bioscoop naast de Jaarbeurs. We werden ontvangen met wat eten en wat te drinken en al vrij snel begon de presentatie in de bioscoopzaal. Echt de ultieme plek om een presentatie te geven wat mij betreft. We kregen een voorproefje van de gameplay van de nieuwste Mario Party voor de Nintendo Switch – die we HELAAS niet zelf mochten spelen. De manier van presenteren was zó leuk en speels dat we echt wel een paar keer in een deuk hebben gelegen. Hierna werden er beelden onthuld van de allernieuwste Pokémon, namelijk Pokemon – Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Eevee!. De nieuwe Pokéball-controller werd getoond en er werd verteld dat we deze ook zelf konden proberen zodra de presentatie af was gelopen.

Na de presentatie mochten we zelf de nieuwste games uitproberen. Als eerste ben ik natuurlijk op Super Smash Bros. Ultimate afgestapt, want die moest en zou ik als eerste spelen. EN HIJ IS ZO VET. Ik kan er niets anders van maken dat ik onwijs verrast ben door de demo en dat de nieuwe characters, zoals de Inkling en Ridley, ook echt heel gaaf zijn om mee te spelen. Het is natuurlijk niet bij één potje gebleven. 😉

amiibo van de nieuwe characters!

Er werd ons getipt dat we ook in de bioscoopzaal op het grote scherm mochten spelen, dus dat hebben we natuurlijk ook meteen gedaan en dat was zó vet!

Na tientallen potjes Super Smash Bros. Ultimate gespeeld te hebben, leek het ons wel tijd om de rest te gaan ontdekken. Vrijwel alle Nintendo games die ook op de E3 speelbaar waren, stonden hier ook. Een spel wat mij in het bijzonder opviel was Killer Queen Black, een indiegame voor de Nintendo Switch. Dit is multiplayer game waarbij het ene team tegen het andere team moet strijden om de winst. Dit kan op drie manieren: Military, Snail of Economic. Bij Military is het doel om de queen van de tegenstander een aantal keer te verslaan. Een andere manier om te winnen is om de slak in het level aan jouw kant te laten eindigen. De laatste optie, Economic, verdien je de winst als je twaalf besjes naar je bijenkorf weet te brengen.

Ook heb ik de nieuwste Pokémon game kunnen spelen, die eerder deze dag werd gepresenteerd. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om ook de nieuwe Pokéball-controller uit te proberen. En ik moet zeggen: Hij ligt verrassend goed in de hand! En nu gaat het twijfelen beginnen: Ga ik bij de release voor Let’s Go Eevee! of voor Let’s Go Pikachu!?

Wat ik altijd leuk vind aan Nintendo’s evenementen is dat ze tot in de puntjes worden verzorgd; alles gaat precies zoals het zou moeten gaan. En een dikke plus: Er wordt ook altijd heel netjes aan eten en drinken gedacht.


Een dag na het evenement ben ik nog eventjes Amsterdam in gegaan waar ik dit ontzettend leuke jurkje ben tegengekomen. PIKACHU! <3