Parfum van Aromas Artesanales

Ik ben geen merkenmeisje – nooit geweest ook. Het maakt me niets uit of ik met een Michael Kors tas rondloop of met een tas van de Primark: als ik het mooi vind ben ik tevreden. Wat betreft parfums is dat hetzelfde: ik kan met een zoet geurtje van een onbekend merk rondlopen, maar er staan ook luxere geuren in mijn kast. Zo is mijn meest favoriete geurtje op de hele wereld Coco Mademoiselle van Chanel.

Exclusiviteit

Luxe geurtjes zijn dure geurtjes. Dat is een feit. Hoewel het niet áltijd zo is, zijn luxere parfums over het algemeen kwalitatief wat beter. Dat wil zeggen dat de geur niet zo snel vervliegt. Een grote reden waarom bepaalde parfums zo ontzettend duur zijn is exclusiviteit. Hoe goedkoper je een geurtje maakt, hoe meer mensen het kopen. Je geurtje is als het ware een beetje je signature: mensen gaan jou koppelen aan het geurtje wat je altijd draagt. Dus je wil niet dat anderen hetzelfde ruiken als jij, toch? Precies. Daarom neig je al sneller naar een exclusievere, dus duurdere parfum.

100.000 bloemblaadjes

Een andere reden waarom luxe geuren zo duur zijn is natuurlijk de kwaliteit en dus het ontwikkelproces. In een parfum zitten vaak onwijs veel ingrediënten. Zeker in duurdere parfums worden verschillende oliën van bijvoorbeeld bloemblaadjes gebruikt. Voor één liter bloemenolie zijn bijvoorbeeld meer dan 100.000 bloemblaadjes nodig. En geloof me, in een geurtje van de Action zitten écht geen 100.000 bloemblaadjes.

Terug naar Coco Mademoiselle van Chanel. Voor een flesje van 200ml betaal je al gauw 200 euro en dat is eigenlijk absurd. Maar kan het goedkoper? Ja, dat kan.

Prikkie

Er zijn verschillende manieren om jouw favoriete luxe geur voor een prikkie te krijgen. Oké, een prikkie is wellicht ietwat overdreven, maar je snapt mijn punt.

– Het meest voor de handliggende: je kunt aanbiedingen in de gaten houden.
– Je kunt je vriend of vriendin heel lief aankijken (geen succes gegarandeerd)
– In bijvoorbeeld Frankrijk staat een heuse parfumfabriek die rondleidingen geeft. Bij de fabriek kun je ook de geuren kopen die hier worden geproduceerd, maar dan niet in het luxe flesje. Je hebt dan exact dezelfde geur, maar dan in een neutrale flacon. Omdat je niet betaalt voor het merkje, ben je aanzienlijk minder geld kwijt.
– Je kunt een gok wagen op de zwarte markt, maar de kans zit er goed in dat je een nep exemplaar in handen zal krijgen. Nep exemplaren ruiken vaak enigszins vergelijkbaar, maar blijven nooit lang hangen helaas.
– Of je leest deze blogpost nog even verder door.

Geïnspireerd op luxe geuren

Je hebt er misschien ooit van gehoord: bedrijven die geuren onder een andere naam verkopen. Soms zijn dit exact dezelfde geuren (net zoals het voorbeeld van de fabriek), soms zijn dit geuren met exact dezelfde ingrediënten/geurnoten. Over de laatste categorie gaan we even verder praten.

Je hebt het vast al in de titel gelezen of anders op de flesjes op de foto’s gezien: Aromas Artesanales. In Spanje is het merk Aromas Artesanales helemaal hip, maar in Nederland nog relatief onbekend. Anne Hofman van Anne’s Beautysalon besloot daarom het merk naar Nederland te halen.

De parfums van dit merk zijn geïnspireerd op originele geuren, maar dan voor een betaalbare prijs. Én: kwalitatief super goed. Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar, wie weet! Dat móéten we natuurlijk testen.

Exact gelijk?

Coco Mademoiselle van Chanel en Aliën van Thierry Mugler zijn twee van mijn favoriete parfums en ik besloot de Aromas Artesanales-variant eens te proberen. Nu ben ik geen parfum expert en kan ik helaas niet heel diep op de geur ingaan, maar wat ik als een normale consument wél kan zeggen: de Aromas Artesanales-varianten lijken verdomd veel op de echte geuren! Misschien dat ze wel exact gelijk zijn, maar zo’n ‘fijnruiker’ ben ik helaas niet. Wat óók heel positief is: als ik ’s ochtends het geurtje op doe, dan draag ik ‘m ’s avonds nog steeds bij me! Eau de Toilettes en goedkope merkloze parfums ruik je vaak na een (een paar) uur niet meer, maar de parfum van Aromas Artesanales gaat dus een hele dag mee. Het beste van alles: een flesje van 50ml parfum kost maar €10,90. Dat kun je niet laten liggen toch?

De geïnspireerde geuren van Aromas Artesanales kun je in Nederland krijgen op de webshop van Anne, Aromasparfum.nl. Speciaal voor onze bezoekers: met de kortingscode PINK krijg je 10% korting!