Smartphonehoesjes: 3 verschillende flipcovers

Ik heb in mijn blogcarrière al een aantal keer geschreven over hoesjes voor je smartphone. Niet alleen omdat ik duidelijk wil maken dat je met een hoesje je smartphone écht goed kan beschermen, maar ook omdat hoesjes enorm populair zijn en er zó veel verschillende soorten bestaan. Welke moet je nou kiezen? Hoesjes blijven maar mijn kant op komen, dus ik ga het vandaag hebben over 3 verschillende flipcovers voor een Samsung Galaxy S5.

smartphonehoesjes-9360Mijn huidige hoesje voor mijn eigen Samsung Galaxy S5 is geen flipcover, maar een super schattig zelfgemaakt hoesje, met mijn hondje Bella erop. Hier heb ik bewust voor gekozen, want ik vond de flipcover van mijn Samsung Galaxy S3 echt mega irritant worden na verloop van tijd. Maar mdat ik toch extra zuinig op mijn Samsung ben, wil ik toch de flipcover een kans geven! Voor wat voor soort je moet gaan is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

smartphonehoesjes-9364-2– Samsung Galaxy S5 S-View Cover Black Punch
– KEES Geruit Portemonnee Hoesje Galaxy S5 – Roze
– Mobiparts Luxury Book Case Samsung Galaxy S5/S5+ Classic Black

smartphonehoesjes-9365-2Als we alle hoesjes open doen zien we meteen de verschillen tussen de hoesjes. Het Samsung S-View hoesje heeft een schermpje en het hoesje klik je tegen de achterkant van je mobiel aan (dus het huidige achterkantje haal je eraf). In de overige twee hoesjes leg je je mobiel in en in de roze kun je zelfs pasjes en briefgeld bewaren!

smartphonehoesjes-9374kopieWe beginnen bij de Samsung Galaxy S5 S-View Cover in de kleur Black Punch. Ik heb mijn Samsung Galaxy S5 nu een jaar en ik heb er nooit aan gedacht om een flipcover hiervoor te kopen. (S-View, in dit geval). De reden hiervoor was omdat de flipcover van de S3 zo erg tegenviel, dat ik het zonde vond van mijn geld om een eentje te kopen voor mijn S5. Daarbij, ik dacht dat het venstertje van de S-View gewoon open was waardoor er alsnog krassen op je scherm kunnen vormen, maar wat blijkt: het venstertje is van plastic! Dus je scherm blijft in je tas, broekzak of waar je hem ook stopt altijd beschermd. En het venstertje heeft zo zijn voordelen: Je kunt namelijk het hoesje gewoon dichtlaten om je meldingen te checken en de telefoon op te nemen. Je kunt zelfs foto’s maken! Ook is het batterijbesparend, want zolang je hoesje dicht zit, licht het overige van je scherm niet op als je je mobiel aan zet, alleen het venstertje zelf.

Hetzelfde als met de S3, moet je je huidige achterkant eraf halen om vervolgens dit hoesje op je telefoon te klikken. Pluspunten, want zo wordt je mobiel niet super dik, wat met normale hoesjes wel zo is. Een groot nadeel en echt mijn irritatie richting flipcovers: Waar moet je het flapje laten als je je smartphone gebruikt? Ja, naar achteren vouwen. Bij de S3 was dit zó irritant, want aan de zijkant ging hij bol staan (net als dat je een paar bladzijden van een softcover boek naar achteren omslaat) en dat houdt gewoon echt niet lekker vast. Bij de S-View voor de S5 is dit echter niet het geval, je klap het voorkantje gewoon naar achteren en je hebt er voor de rest geen last meer van. Je kunt door het venstertje ook nog steeds foto’s maken als het voorkantje naar achteren is geklapt! Wow, ik wist niet dat ik zó veel kwijt kon over een simpel smartphone hoesje, haha!

smartphonehoesjes-9374kopie-2Dit hoesje krijgt van mij pluspunten voor de kleur en voor de handigheid: Je kunt er namelijk pasjes in bewaren, een foto van je huisdier en zelfs wat briefgeld! Enorm handig als je ergens heen gaat en geen zin om je portemonnee mee te nemen. Het hoesje is wel onhandig dik, maar als dat je niets uit maakt is hij ideaal. Ik gebruik hem niet als standaard hoesje, maar ik verwissel mijn hoesje enkel voor dit hoesje als ik niet mijn veel te grote portemonnee wil meenemen op stap.

smartphonehoesjes-9374kopie3Alles wat de andere hoesjes hebben, heeft dit hoesje niet. Behalve de bescherming die je verwacht van een flipcover. Dit hoesje is gewoon heel basic, ziet er wel zakelijk uit. Ideaal hoesje voor mannen die niet teveel poespas willen.

Het is echt een kwestie van jouw persoonlijke voorkeur welk soort flipcover het beste is. Voor mij is dat ongetwijfeld de Samsung Galaxy S5 S-View Cover en ik zou deze bij nader inzien graag ooit in het wit willen! Voor nu gebruik ik nog steeds mijn hoesje met Bella erop, want niemand verslaat de schattigheid van mijn lieve hondje. De drie flipcovers in dit artikel en meer Samsung Galaxy S5 beschermhoesjes, Samsung Galaxy S6 hoesjes en iPhone 6 beschermhoesjes vind je op TelecomTelecom.nl.

De flipcovers in dit artikel heb ik ter review ontvangen van TelecomTelecom.nl