Take it Easy!

Ga jij de strijd aan met je vrienden en maak jij het mooiste lijnenspel die jou de meeste punten oplevert? Een spannend spel dat telkens anders is, maar vergeet niet Take it Easy!

Wat is het?

Dit puzzel-legspel is vanaf de leeftijd van 8 jaar te spelen met 1 tot 6 spelers en duurt ongeveer 20 minuutjes. Het spel is uitgegeven door White Goblin Games.

Wat zit er in de doos

Naast Nederlands- en Engelstalige spelregels vind je 6 speelboorden in verschillende kleuren en de bijbehorende tegels. Dit gaat om 27 “gewone” tegels en 4 “bonus” tegels. Het leuke aan de speelboorden is dat deze dubbelzijdig gedrukt zijn, je hebt dus 2 verschillende speelvelden!

Spelverloop

Iedere speler neemt een speelbord en de bijbehorende tegels. Neem even de tijd om de tegels op een handige manier neer te leggen, zodat je tijdens het spel niet te lang aan het zoeken bent. Kies ook een omroeper. Deze persoon legt de tegels gedekt en geschud voor zich neer. Het spel is klaar om te beginnen!

De omroeper pakt een tegel en benoemt de cijfers die op de tegel staan. Vervolgens zoeken alle spelers deze tegel op en plaatsen deze op hun speelveld. Dit herhaalt zich totdat het bord vol is. Door het leggen van de tegels ontstaat er een lijnenspel van gekleurde lijnen die, wanneer ze niet onderbroken worden je punten opleveren. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk lijnen hebt dit over de hele lengte van je speelbord lopen en win!

Daarnaast zijn er in de spelregels nog een aantal varianten opgenomen. Zo kun je, als je het basisspel een beetje onder de knie hebt, jezelf en je tegenstanders nog meer uitdagen!

Pluspunten

Take it Easy! is makkelijk te spelen doordat het geen ingewikkelde spelregels heeft. Je bent een beetje afhankelijk van welke tegels er getrokken worden, niet alle tegels passen op het speelveld, maar je zult ook goed vooruit moet denken en continu afwegen welke lijnen je in tact houdt en welke lijnen je gaat onderbreken.

Ondanks dat iedere speler dezelfde tegels op het zelfde veld legt, ontstaan er toch andere spellen en dus andere eindscores.

De doos nodigt uit om het spel uit de schappen te pakken en de illustratie laat eigenlijk al zien wat de bedoeling is. De tegels zijn redelijk druk met alle gekleurde lijnen en cijfers, maar de speelborden hebben een rustige uitstraling gekregen, prima in balans dus als je het mij vraagt!

Minpunten

Voor simpele, leuk uitgevoerde spelletjes als Take it Easy! is het moeilijk om een minpunt te noemen. Het spel is niet voor niets wereldwijd al meer dan 850.000 keer verkocht. Maar als ik dan toch íets wil benoemen, dan is dat het sorteren van de tegels voordat je begint met spelen. Het kost even een minuutje of 2 als je niet zo snel bent, wat na 10 keer toch gelijk staat aan een extra spelletje wat je had kunnen spelen!