Toen ik startte met mijn eigen bedrijf vond ik het lastig om bepaalde beslissingen te nemen. Kies je voor een mobiel nummer of maak je gebruik van een vaste lijn? Blijf je altijd bereikbaar of maak je een duidelijke scheiding door het werk op de zaak te laten? Ik vond de juiste hulp en het perfecte product bij OfficeEasy, een specialist in onder andere vaste telefonie, mobiele telefonie en radiocommunicatie. Met één belletje kon ik binnen twee dagen aan de slag op de manier die het beste past bij mij en mijn bedrijf.

Wat de boer niet kent, dat vreet ‘ie niet

Als jonge ondernemer vind ik het persoonlijk lastig om sommige keuzes te maken. Als zzp’er in een vrij dunbevolkte regio waar het ons kent ons is, vond ik het belangrijk dat ik bij mijn doelgroep meteen een goede indruk achter zou laten. Wat daarbij helpt, is het hebben van een vast regionaal netnummer. Het is een beetje ‘Wat de boer niet kent, dat vreet ‘m niet’, maar dan met het inhuren van een communicatiespecialist. Na contact met mijn provider en het regelen van een regionaal netnummer, moest ik me verdiepen in het soort telefoon dat ik zou willen gebruiken. Een zoektocht startte.

Verdiepen in VoIP toestellen

Ik had al meerdere collega-zzp’ers gehoord over VoIP toestellen. Een term die eerder voor mij onbekend was, maar die na wat onderzoek steeds duidelijker én aantrekkelijker werd. VoIP betekent Voice over IP, simpeler gezegd: bellen via het internet. Privé doen we dat tegenwoordig allemaal – via WhatsApp en Facebook. Voor mijn bedrijfsvoering had ik er echter nog nooit aan gedacht. Het maakt doorschakelen super gemakkelijk, waardoor je goed bereikbaar bent. Dit vind ik vooral handig wanneer ik een drukke week met klantbezoeken heb. Eén contactmoment met OfficeEasy later was ik goed geïnformeerd over de verschillende varianten en functionaliteiten van de diverse merken. Binnen twee uur ontvang je al een offerte zodat je binnen twee dagen al aan de slag kunt als je VoIP toestel op de deurmat valt. Het valt met één woord te omschrijven: ideaal.

Advies heeft voorrang op verkopen

Het is ook super handig dat het technische team van OfficeEasy gewoon bereikbaar is. Vijf dagen per week kun je bij hen terecht als alle toeters en bellen van je VoIP toestel afgaan en de paniek toeslaat. De meeste problemen kunnen op afstand verholpen worden, zodat jij gewoon bezig kunt blijven met je core business. Dit is iets wat ik persoonlijk erg kan waarderen, gezien lampjes en foutmeldingen mij altijd ontzettend veel onnodige stress bezorgen.

Vraag hulp bij de keuzes die je moet maken

Dus, start jij binnenkort je eigen bedrijf of ben je juist aan het oriënteren om je huidige bedrijfsvoering efficiënter in te richten? Bekijk dan zeker op het gebied van telecommunicatie het assortiment van OfficeEasy en laat je adviseren door de professionals. Hun VoIP toestel heeft mijn bedrijfsvoering namelijk een stuk duidelijker gemaakt. Hopelijk helpt het jou ook!