Win: Een virtual reality bril!

Ik denk dat we allemaal de term Virtual Reality kennen, afgekort VR. Of in het Nederlands: Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid. Een werkelijkheid die er niet is, maar wel gesimuleerd wordt. Alsof je ergens bent, er rond kan lopen, maar dat je er niet écht bent. Klinkt heel zweverig, maar ik denk dat jullie wel snappen wat ik bedoel.

Hoewel Virtual Reality al heel lang een begrip is, hebben de meeste mensen dit nog nooit echt kunnen ervaren. Tegenwoordig bestaat er de Oculus Rift, een VR-bril met een breed gezichtsveld ontwikkeld voor gamers. Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de drager van de bril zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Je kunt dus om je heen kijken en rondlopen, zodat het echt lijkt alsof je je in de virtuele werkelijkheid bevindt. In welke omgeving je je bevindt, ligt natuurlijk aan het spel dat je speelt op de Oculus Rift.

Klinkt natuurlijk allemaal ontzettend gaaf, maar deze VR-bril is helaas nog niet leverbaar voor de consument. Gelukkig bestaan er alternatieven! Je kunt namelijk met wat hulp van een Google Cardboard en je eigen smartphone een eigen VR-bril maken!

google-cardboard-0082

google-cardboard-0084

google-cardboard-0085

Oké, het ziet er misschien een beetje goedkoop uit, maar dat zegt nog niets! Het was overigens een heel bouwpakket hoor. Tenminste, het kartonnen dingetje werd uitgevouwen geleverd en ik had echt geen idee hoe ik hem in elkaar moest vouwen. Na 20 mislukte pogingen besloot ik het op internet op te zoeken. Heb hem helaas aan de bovenkant ook een beetje beschadigd, maar dat maakt niet zo veel uit.

En nu? Apps downloaden! Er bestaat een Google Cardboard app waarmee je apps kunt zoeken, speciaal voor dit kartonnen brilletje. Of je zoekt in de Google Playstore “VR” op, en zo kom je ook op heel veel Viritual Reality apps uit. Vervolgens start je een app op, leg je je smartphone in de bril, hou je de bril voor je ogen en je stapt in een hele andere wereld!

Je zou het niet zeggen van zo’n kartonnen dingetje, maar het werkt écht! En het is echt super gaaf. Bij een aantal apps kun je om je heen kijken en zie je alles in 3D. Zo is er een achtbaan app (VR Roller Coaster) waarbij het lijkt alsof je echt in een achtbaan zit. Of een game waarbij je met een kanon kunt schieten en om je heen kunt kijken. (SwivelGun VR Log Ride). Ook kwam ik een first person flappy bird game tegen, super grappig! Er is zelfs een Youtube kanaal speciaal voor deze VR-bril waar filmpjes op staan die je in 360 graden (dus helemaal rond, om je heen) kunt bekijken. Het nadeel aan deze VR-bril is het feit dat je hem constant vast moet houden en je hem niet aan je hoofd vast kunt binden, maar dat is een kleinigheidje. Voor nu is het een erg leuk speeltje waar je je met verschillende apps erg mee kan vermaken. Ik had niet verwacht dat het zó tof zou zijn.

WINACTIE: WIN EEN GOOGLE CARDBOARD

Ik mag ook een Google Cardboard (VR-Bril) weggeven aan aan mijn van lezers! Wat moet je doen om kans te maken?

– Like de Facebookpagina van PinkGraphics
– Like de Facebookpagina van VR Expert
– Laat een reactie achter onder deze blogpost! Zorg ervoor dat je je emailadres invult in het daarvoor bestemde vakje. De winnaar ontvangt namelijk over twee weken een mailtje van mij.

Succes!