25 juli, een datum waar ik nooit naar uit kijk. Het is namelijk de verjaardag van mijn vader, een man die daadwerkelijk alles lijkt te hebben. En als ik iets vindt wat hij niet heeft, dan wil hij het meestal niet of heeft hij het tóch. Dit zijn 5 dingen om te aan iemand te geven die alles al heeft!

1. Maak zelf iets! 
Er is niets leukers dan creatief bezig zijn. Je kunt je vriend, vriendin, dierbare of familielid iets geven wat je zelf gemaakt hebt. Zo heb ik ooit een no-budget cadeau gemaakt voor mijn beste vriend. Een grote doos van de supermarkt (daar kun je gewoon om vragen), ingepakt met foto’s van ons samen. In de doos zaten allemaal dingetjes die ik nog ergens had liggen en nooit gebruikt had. Een bus scheerschuim, een computerspel, een ui (dat was een grap die alleen ik begreep), van alles! Leuk en persoonlijk.

2. Geef een ervaring.
Als je toch zelf iets wilt doen maar niet zo creatief bent, geef dan een leuke ervaring weg. Ga samen met de jarige op pad, een hapje eten of geef hem/haar iets wat diegene zelf kan doen of met iemand anders naar keus. Tickets voor de dierentuin, of een tegoedbon voor een leuk restaurant. Dit is perfect voor iemand die alles al heeft, want ervaringen heb je nooit te veel!

3. Geld.

Als je niet creatief bent en ook niet zo’n doener, geef dan iets wat iedereen fijn vindt en waar je niet teveel van kán hebben. Het is misschien wat onpersoonlijk, maar van twee tientjes wordt toch iedereen blij? Doe er desnoods een leuke kaart bij of geef het in de vorm van heel veel muntjes, zo vervaagd de boodschap niet zo.

4. Doe iets groots!

Als de jarige iemand is die heel vaak voor iedereen klaar staat kun je ook out of the box denken en gewoon iets geven met zoveel mogelijk mensen. Vader, moeder, een hele vriendenclub, als je maar zoveel mogelijk mensen hebt. Parachute springen of skydiven zijn bijvoorbeeld heel dure activiteiten, maar als je een man of 10 hebt om de kosten mee te verdelen valt het allemaal wel mee.

5. Ondergoed

Sokken, hemden, of misschien boxershorts gemaakt van bamboe. Ondergoed is altijd makkelijk en ook hier heb je niet snel te veel van. Kies een leuk printje of juist iets afgrijselijks als je er goed om wilt kunnen lachen. Ondergoed is nooit een slecht cadeau!