Candy Crush Soda Saga

King heeft een vervolg gemaakt op Candy Crush Saga, namelijk: Candy Crush Soda Saga! Het spel heeft hier en daar nog elementen van het immens populaire spel Candy Crush, maar is voor de rest een geheel nieuw spel. Lees snel verder voor mee informatie over dit te gekke spel!

Schermafbeelding 2015-01-15 om 20.32.13

Wat is Candy Crush Soda Saga?

Candy Crush Soda Saga is een gratis online spelletje van King. Dit spel is een vervolg op het populaire spel Candy Crush Saga. Het is een spel op Facebook (op je pc), maar je kunt ook de Candy Crush Soda Saga app op je telefoon installeren. Het spel bestaat uit heel veel levels en je moet snoepjes (en flesjes!) combineren om de levels uit te halen.

Het verschil tussen Candy Crush Saga en Candy Crush Soda Saga

Candy Crush Soda Saga is het vervolg op Candy Crush Saga. Bij dit spel moet je nog steeds snoepjes combineren op de manier hoe dat bij Candy Crush Saga moest. Toch zijn er een aantal verschillen:

Schermafbeelding 2015-01-15 om 20.33.01

Soda
Bij dit spel speelt Soda (frisdrank met prik) een hele grote rol. Bij de eerste levels moet je niet alleen snoepjes combineren, maar ook flesjes frisdrank. Wanneer je een flesje frisdrank wegspeelt, zal het prikniveau stijgen. Maar dat is niet het enige! Wanneer snoepjes in de soda verkeren en je speelt ze weg, dan ‘vallen’ de snoepjes van onder naar boven in plaats van van boven naar onder.

Nieuwe combinatie
Bij Candy Crush Saga kende je de combinaties natuuurlijk wel: 3 snoepjes combineren = wegspelen, 4 snoepjes combineren = een gestreept snoepje, 5 snoepjes op een rij = een kleurenbom, 5 snoepjes in een T of L vorm = ingepakt snoepje. Dat is bij Soda Saga niet anders. Maar er is wel een combinatie bijgekomen! Namelijk als je 4 snoepjes combineert van 2×2 (in een vierkant, dus) zullen er visjes verschijnen die een snoepje opeten.

Nieuwe (soorten) levels
Omdat de formule van het spel ietwat anders is, zijn de levels natuurlijk ook allemaal anders.

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Candy Crush Soda Saga, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Vragen over Candy Crush Soda Saga?

Heb je vragen over dit spel? Stel ze hieronder bij de reacties! Medespelers kunnen zo deze vragen beantwoorden.