Soms koop je een spijkerbroek die zo lekker zit dat je hem liever niet weggooit. Maar dan breekt de dag toch aan dat een gat zo groot is geworden, dat je je jeans bij de kledinginzameling moet brengen. Dan krijgt hij in ieder geval nog een tweede kans aan de benen van een Afrikaanse of Indische leeftijdsgenoot. Wat is het toch met de jeans dat wij er zo gek van zijn en graag minimaal één in onze kledingkast hebben hangen?

o-DIANE-GILMAN-JEANS-facebook

Redenen voor een spijkerbroek

Ten eerste is het de variëteit van de spijkerbroek. Voor een ieder is er wat wils. Zo is er de boot cut, de boyfriend, slimfit, skinny, tapered, straight, narrow bottom, low waist, anti-fit en flare. Dan hebben we het niet eens over de verschillende kleuren van de broek gehad en de uitgewassen plekken. Zelfs die zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van uitgewassen zebrastrepen op je spijkerbroek? Of een lichtere meer uitgewassen spijkerbroek of juist een compleet donkere. Heb je met zoveel soorten jeans geen idee welke bij jou past? Kijk dan eens bij Levi’s. Levi Strauss is degene die als eerste met de spijkerbroek kwam. Hij ontwierp die toen voor mijnwerkers en cowboys omdat de stof een stuk steviger was dan de broeken die ze eerst droegen. In de jaren vijftig werd de jeans pas populair onder tieners. Levi’s heeft dan ook genoeg keuze aan broeken mét een daarbij behorende online optie om te kijken welke speciaal bij jouw lichaam past.

Juist leuk aan spijkerstof is dat je het met zoveel kunt combineren. Ga bijvoorbeeld voor een donkere spijkerbroek met een crèmekleurige blazer, een roze Sony Xperia Z3 hoesje, roze All Stars en een sjaaltje in spijkerstof. Door je All Stars en Xperia Z3 case in dezelfde stijl te dragen laat je zien dat je over je outfit hebt nagedacht!

Denim op verschillende manieren

Het is je vast wel eens opgevallen: denim komt in zo’n beetje elke soort kledingstuk voor: jurkjes, rokjes, jasjes en zelfs schoenen; je vindt altijd wel iets in uitgewassen spijkerstof. Zo ook de All Stars Back Zip Textile High Black. Die kun je perfect combineren met een groot horloge met bruinleren bandje, een Desire 510 case of Moto X 2014 cover, een Ray-Ban pilotenbril (zelfs in de herfst kun je een zonnebril dragen) en een bruinleren jack. Heel vet staat dat!

Ook spijkerjacks zien we tegenwoordig veel. Die zijn lekker warm voor in de winter. Trek daar een vrolijk T-shirt onder aan, doe er een sjaaltje bij, een paar leuke witte sneakers en voilà! Ook je gadgets kun je hier weer mee combineren door bijvoorbeeld te kijken naar felgekleurde oortjes of een stylus.

Jeans en accessoires

Je jeans maken ze in de fabriek al met uitgewassen plekken, maar wanneer we hem te vaak wassen en hij er echt uitgewassen uitziet, wordt hij er niet mooier op. Natuurlijk willen we die favoriete jeans zo lang mogelijk houden. Accessoires zijn daarom superhandig om sommige uitgewassen plekken mee te bedekken. Hang een schoudertas om je middel, bedek een spijkerjasje met een sjaaltje, trek een paar flitsende schoenen aan om de aandacht daarop te vestigen, etc. Zo kun je langer van je broek genieten en als hij echt helemaal kapot is, doneer je hem gewoon aan een goed doel!

Dit artikel betreft een samenwerking met een bedrijf.