Advertorial

Televisies, computers, smartphones.. op al deze gebieden vinden er jaarlijks nieuwe ontwikkelingen plaats. Een nóg helderder scherm, een nóg grotere opslagdisk of een nóg betere batterij. Continu wordt er gewerkt aan verbeteringen. En dat is natuurlijk hartstikke leuk! Wie had in de tijd van de Nokia 3310 gedacht dat we járen later bijna geen knopjes meer hadden op onze telefoon en dat we er nog amper mee zouden bellen?

Maar dan hebben we de radio. De radio lijkt altijd een beetje vergeten te worden als we het hebben over de nieuwste ontwikkelingen. Vreemd, niet? Het is een ongekend groot medium waar miljoenen mensen dagelijks naar luisteren. Maar, guess what: dat er geen ontwikkelingen zijn op dit gebied is absoluut niet waar, alleen het staat behoorlijk in de schaduw van andere ontwikkelingen. Tijd om daar even een eind aan te maken!

Ruis

De radio zoals de meeste van ons hem kennen is de FM radio. Dit zal jullie ongetwijfeld wel wat zeggen. Dit soort radio pikt uitgezonden radiogolven op en vertaalt deze naar geluid(sgolven) die wij kunnen horen. Deze techniek wordt al járen toegepast, ondanks dat deze niet altijd even stabiel is. Je hebt vast weleens meegemaakt dat de radio begon te ruisen, je opeens een andere zender er doorheen hoorde of dat de zender eventjes helemaal uit de lucht was. Vervelend als net je favoriete nummer bezig is of wanneer je een belangrijke nieuwsuitzending aan het beluisteren bent.

DAB radio is hiervoor het alternatief. Of nouja, eigenlijk de opvolger. DAB radio maakt gedigitaliseerde radio-uitzendingen mogelijk. Wat dat inhoudt? Een stabiele verbinding, betere geluidskwaliteit en meer te ontvangen zenders.

Waarom we nog steeds FM radio luisteren en geen DAB radio? Ten eerste weten (denk ik) veel mensen niet dat het bestaat of wat de meerwaarde ervan is. Daarnaast kan een normale klassieke ontvanger geen DAB ontvangen, hiervoor moet een nieuwe radio aangeschaft worden. Op dabradio-verkoper.nl kun je de zogeheten DAB radio’s kopen in verschillende prijsklassen.

Zelf hecht ik best wel wat waarde aan een goede verbinding en betere geluidskwaliteit, dus ik vind de overstap van FM naar DAB zeker het geld waard!