Het klinkt misschien een klein beetje stom, maar ik breng idioot veel tijd in de badkamer door. Ik kan uren bezig zijn met speciale make-up voor onderwaterfotoshoots en het uittesten van deze looks. Om nog maar te zwijgen over de tijd die ik kwijt ben om mijn zeemeerminstaart elke keer in het bad schoon te maken. En dan laten we alle tijd die ik zelf onder de douche spendeer nog buiten beschouwing.

Ik kan er maar beter gewoon eerlijk voor uitkomen. Mijn douche is mijn grootste fan. Telefoon op de wastafel waar het laatste Taylor Swift album op repeat aan staat. Het zachte geruis van onze afzuiging. Zodra ik de douchekraan opendraai en het water begint te stromen begint mijn concert. Ik zing met volle overgave en met de prachtige akoestiek van de badkamer, in mijn voordeel, de beste versie van het liedje wat ik al meer dan 100 keer mee heb gezongen. Mijn vriend denkt daar misschien anders over maar daar trek ik mij lekker niets van aan.

Ik houd dus enorm veel van douchen. Liefst zo warm mogelijk. Maar waar ik dan weer wel een hekel aan heb is het dagelijks poetsen van de badkamerspiegel. Nu hebben ze daar een vernuftige uitvinding voor gedaan. Namelijk de afzuiger. Heel tof dingetje, want wanneer de stoom wordt afgezogen kan dit niet op mijn spiegel condenseren en hoef ik het dus niet te poetsen. Nouja, het is niet alsof ik hem helemaal niet meer hoef te poetsen. Ik woon nog altijd samen met een vent die er graag zijn vingerafdrukken en tandenpoets-spetters er op achterlaat. Die moeten ook gewoon braaf weggepoetst worden. Maar in ieder geval niet na elke douchebeurt meer.

Hierbij stuit ik helaas wel op een compleet ander probleem wat voor mij minstens net zo groot is. Wanneer alle warme stoom wordt afgezogen, wat houdt mij dan warm als ik onder die stomende douche vandaan kom? Precies ja. Helemaal niets! Want alle warmte is weg. Thank god voor een mooie designradiator! Ik vind namelijk niets zo vervelend als uit een heerlijk warme douche stappen en je in een koude badkamer met alle crèmepjes die je in de kast hebt staan moeten insmeren. Na zo’n relaxte douche is het laatste wat je wilt in de kou staan om je lijf te hydrateren.

Gelukkig kun je wanneer je net zo veel geeft om te badkamer als ik alle bovengenoemde producten en een bijpassend badkamermeubel kopen van Douche Concurrent!

Foto’s: Pixabay