De meest voorkomende Facebook statussen / personen

Ik gebruik Facebook al járen en in de jaren dat ik Facebook gebruik, heb ik heel wat statusupdates voorbij zien komen. Sommige statussen maken mij nieuwsgierig, sommige statussen maken bij heel blij. Vandaag ga ik het hebben over de meest voorkomende Facebook statussen en de standaard soort mensen in je lijst.

facebook-logo

De persoon die zijn/haar nummer kwijt is

“Nieuwe telefoon, alle nummers kwijt. Stuur me een berichtje als je mijn nummer hebt!” of “Ik heb per ongeluk al mijn contacten gewist, kunnen jullie even je nummer sturen?” – Even serieus, hoe krijg je het voor elkaar? Of ben ik serieus de enige die mijn nummers even op mijn simkaart zet als ik een nieuwe mobiel koop, zodat ik ze gemakkelijk kan overzetten? Of de enige die mijn contacten weleens back-up? Hmm..

De woedende persoon

“BOOS!!”, “Beetje jammer”, “FML”, “Dit meen je niet..”, “Ik haat jou” – En dat er vervolgens iemand vraagt: “Wat is er?” en dat er wordt geantwoord: “Dat ga ik niet op Facebook zetten!!”. Ok, ik snap dat je een uitlaatklep nodig hebt, maar óf je zet alles op Facebook, of niets. Ik bedoel, mensen zoals ik zijn best nieuwsgierig waarom je boos bent, maar we mogen het niet weten. Jammer. 🙁

De persoon die graag quotes / lyrics post

“Life is like a roller coaster, live it, be happy, enjoy life.”, Doing what you like is freedom, liking what you do is happiness – En dat soort dingen. Soms erg inspirerend en diepgaand, moet ik zeggen!

De Nederlander die alleen Engelse dingen plaatst

“Watching television right now!”, “I’m bored” – Jep, ik heb er een hoop van tussen m’n vrienden staan, haha! Niets mis mee natuurlijk, sommigen van ons hebben meer anderstalige vrienden dan Nederlandse. En aangezien de gemiddelde Nederlander Engels én Nederlands begrijpt, zijn Engelse Facebook statussen zo gek nog niet.

De persoon die alleen maar ‘grappige’ dingen deelt of leuk vindt

“Hahaha, check dit!” – Ik ben mijn humorbewuste vrienden erg dankbaar voor het delen van de grappigste Facebook statussen, afbeeldingen en video’s. Zo hoef ik er zelf niet naar opzoek te gaan!

Het feestbeest

“Helemaal naar de klote!”, “Ik ben echt zo dronken!” – Goed om te lezen dat je een leuke tijd hebt! Een paar party pictures erbij en het is compleet.

De etensgenieter

“Lekker uit eten!”, “Schatje heeft gekookt, mjam!” – En dan met een mooie foto erbij van ongelooflijk lekker eten, om iedereen die honger heeft ontzettend jaloers te maken.

De dierenliefhebber

“Moet je kijken hoe lief!” – Foto’s van honden, katten, paarden, koeien. Het kan allemaal.

De gamer

“Hoera! Ik heb level 528 gehaald in Candy Crush Saga!” of “Ik heb je ingehaald in Candy Crush Saga!” – Tsja, facebookspelletjes zijn nou eenmaal heel erg leuk!

De persoon die zich overal aan irriteert

“Lieve mug, zou je alsjeblieft dood neer willen vallen? Ik probeer te slapen” of “Snappen de buren niet dat ik lig te slapen om 9:00 ’s ochtends! Niet normaal om dan te gaan boren” – Al dat geklaag altijd ;-).

De vrager

“Hoi, ik heb een probleem, mijn laptop geeft een foutmelding. Wat moet ik doen?” – Veel van deze antwoorden zijn op de eerste pagina van Google te vinden, met een goede zoekopdracht. Ach, Facebook is ook handig, het duurt alleen iets langer tot je je antwoord hebt.

De “winactie” deler

“Deel & Win!” – Die persoon die áltijd aan winacties meedoet, en dus een hoop acties per dag deelt.

De Tweeter

De persoon die twitter heeft gekoppeld aan Facebook, waardoor zijn/haar tweets regelmatig op zijn/haar tijdlijn verschijnen. Of: de persoon die het verschil tussen Facebook en Twitter niet weet, en elke 5 minuten een nieuwe statusupdate plaatst.

De weerman

“Het sneeuwt!”, “De zon schijnt!”, “Nee, het regent weer!” – De persoon die ervoor zorgt dat je zelf niet naar buiten hoeft te kijken. Ideaal, toch?

De reporter

“Wow, mooie goal! Het is nu 1-1!” – Moet je eens gaan Facebooken als Oranje speelt. Hoeveel reporters tel jij?

De inbreker

“Ik ben homo”, “Meissie iloveyou wjnmk, je had je Facebook open laten staan! xx” – Tip: Laat nooit je Facebook open staan.

De horloge

“Goeeedemorgen!”, “Lunch tijd!”, “Bedtijd! Slaap lekker iedereen” – Voor het geval dat je nog niet wist welk dagdeel het is, deze persoon weet het je altijd te vertellen.

Ik ben sowieso de dierenliefhebber en de etensliefhebber, haha! Welke ben jij? Of welke herken jij?