Pearl’s Peril

Iedere zondag komt er een artikel online waarin ik vertel over een leuke app of een game die ik onlangs ben tegengekomen. Vandaag ga ik het hebben over: Pearl’s Peril

Schermafbeelding 2014-03-20 om 22.03.52

Wat is Pearl’s Peril?

Pearl’s Peril is een (online) spelletje van Wooga. Je kunt het op je pc (op Facebook) spelen, maar ook op je smartphone of tablet. Het is een game waarbij je mysteries op moet lossen. Je loopt door een verhaallijn in vol romantiek, thrills en uitdagingen.

pearlsperil

Het verhaal van Pearl

Pearl’s Peril speelt zich af in 1929. Je volgt het verhaal van Pearl, die aan het begin van het spel in haar loft in New York is. Van de advocaat van haar familie, Silas, krijgt ze een brief waarin staat dat haar vader is overleden. Pearl heeft haar vader al een tijdje niet gesproken, omdat ze ruzie hadden. In de brief staat dat Pearl Artemis Island erft. Ook staat erin dat Pearl snel naar huis moet komen, naar Polynesië. Pearl wilt dat eigenlijk niet, want dat zou haar leven op zijn kop zetten. Pearl besluit toch om te gaan en New York te verlaten, om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Schermafbeelding 2014-03-20 om 15.15.08In zulke scenes moet je onderandere dingen zoeken, dingen gebruiken, mysteries oplossen. Een heel klein beetje zoals spelletjes van vroeger; zoals Freddy Fish. Maar dan anders en meer gericht voor de wat oudere speler.

Schermafbeelding 2014-03-20 om 15.17.20Op het eiland wat je erft moet je zo nu en dan dingen bouwen om scenes te kunnen ontgrendelen. Natuurlijk zit er zoals bijna ieder gratis-te-spelen Facebook spel een element in waardoor je geneigd bent om je echte geld eraan uit te geven. Je kunt bijvoorbeeld bepaald soort geld gebruiken om gebouwen sneller klaar te laten zijn. Wanneer dit geld in het spel op is, kun je het bijvullen door écht geld te betalen.

Cheats & Hacks?

Er zullen ongetwijfeld manieren zijn om vals te spelen met Pearl’s Peril, maar ik raad niet aan om hieraan mee te doen. Zo verpest je het spel voor jezelf, de lol zal er snel vanaf zijn!

Pearl’s Peril werkt niet?

Het kan zijn dat het spel opeens niet meer functioneert op je computer of tablet. Of dat je vaak de melding krijgt dat het spel is gestopt. Je kunt dan het volgende proberen:

Pearl’s Peril werkt niet op tablet:
– Het spel verwijderen van je tablet en opnieuw installeren
– Je smartphone/tablet opnieuw opstarten
– Je smartphone/tablet opschonen (bestanden/apps verwijderen die je niet meer gebruikt)
– RAM geheugen wissen
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Pearl’s Peril werkt niet op Facebook:
– Computer opnieuw opstarten
– Browser opnieuw opstarten
– Andere browser gebruiken
– Wachten tot er een nieuwe update uitkomt voor het spel

Pearl’s Peril op Facebook en iPad!

Pearl’s Peril kun je spelen op Facebook en tablet (voor nu alleen nog de iPad). Je kunt de iPad versie downloaden in de App Store.

Pearl’s Peril downloaden – Android helaas nog niet beschikbaar!
Pearl’s Peril downloaden – iPad
Pearl’s Peril spelen op Facebook

Schermafbeelding 2014-03-20 om 15.15.58

Het begin van het spel vond ik best indrukwekkend. Althans, voor een Facebookspelletje wel. Geen snoepjes crushen, geen jellies splashen, maar gewoon écht een verhaallijn die je het gehele spel doorloopt. Je wilt natuurlijk weten hoe dit verhaal verdergaat en eindigt, dus je wilt door blijven spelen. Leuk spel, weer eens wat anders dan al die andere typische Facebook spellen!