De voordelen van gevelbekleding

Terwijl ik op zoek was naar inspiratie voor onze nieuwbouwwoning, kwam ik iets tegen waar ik eigenlijk nog nooit van heb gehoord: gevelbekleding. Simpel als ik ben, dacht ik gewoon dat je gevel je gevel is en je het daar mee moet doen. Nooit eerder dacht ik erover na dat je nog een extra laag over je gevel kunt aanbrengen en dat je hiermee je woning kunt restylen én dit dergelijke voordelen met zich meebrengt. Voor mijn nieuwbouwwoning is dit hoogstwaarschijnlijk totaal niet interessant, maar misschien wel een leuke om te onthouden. Ik ga je uitleggen waarom.

Wat is gevelbekleding precies?

De naam zegt het natuurlijk al: gevelbekleding is bekleding voor de gevel. Oftewel, een extra laag over de gevel heen. Met gevelbekleding kun je de gevel van je huis of schuur een hele nieuwe look geven. Maar dat niet alleen, het kan ook toegepast worden op een dakkapel, uitbouw of zelfs een woonboot. Zoals ik al zei: voor mijn nieuwe woning is dit dus totaal niet interessant, maar misschien wel een leuke optie om het schuurtje in de achtertuin ooit te restylen.

De voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding is niet alleen interessant als je je woning, pand of dakkapel een nieuwe look wil geven, maar heeft ook andere voordelen. Het werkt vaak isolerend en er bestaat ook brandvertragende gevelbekleding. Daarnaast is kunststof gevelbekleding krasvast, weer-, corrosie- en chemicaliënbestendig en vuilafstotend. Daardoor is het onderhoudsarm en heel erg duurzaam!

Het leuke aan kunststof gevelbekleding is het feit dat het in verschillende kleuren en texturen leverbaar is. Zo kun je gevelbekleding (laten) plaatsen met een mooie houtlook uitstraling, waardoor het lijkt alsof je gevel van hout is gemaakt. Een tijdloze uitstraling zónder brandgevaar of kans op rottend hout.

Mocht je meer informatie willen over gevelbekleding, raad ik je aan om de website van Plastica te bekijken. Plastica levert al sinds 1978 plaatmateriaal voor interieur en exterieur en is met meer dan 40 jaar een echte specialist op het gebied van gevelbekleding en plaatmateriaal voor interieur en exterieur toepassingen. Met de producten van Plastica ben je er zeker van dat de gevelbekleding voldoet aan de hoogste normen, waardoor het product jaren meegaat.