De woonkamer inrichten

Zoals ik al meerdere keren heb vermeld in een blogartikel willen mijn vriend en ik een nieuwbouwwoning kopen. We zijn al onwijs verliefd geworden op een bepaald nieuwbouwproject en nu is het een kwestie van afwachten of we worden ingeloot, want er is heel veel animo. Terwijl we wachten tot de uitslag bekend wordt gemaakt, zijn we natuurlijk al bezig met dromen over de inrichting van ons potentiële nieuwe stulpje.

De woonkamer is één van de belangrijkste ruimtes in je huis: hier ontvang je visite en is tevens ook de plek waar je zelf het meest bent overdag. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat deze ruimte gezelligheid en warmte uitstraalt. Daarom wil ik gebruikmaken van bruintinten in mijn interieur, beginnend bij de vloer. Of we een visgraat willen weten we nog niet 100% zeker, maar dat we een PVC vloer in eikenkleur willen hebben, daar zijn we al over uit. Om wat meer sfeer te creëren willen we weer een uniek kleurtje op één van onze muren, matzwarte stopcontacten, industriële meubels en een zwarte keuken. Ik weet het, dat zie je nu steeds meer, maar ik wil uiteraard alles doen met mijn eigen twist.

Mooie accessoires vinden voor aan de muren vind ik altijd lastig. Toen we al langer dan een jaar woonde in onze huidige woning, was de muur boven de bank nog steeds kaal. Ik kan nou nooit echt hét perfecte accessoire vinden. Moet het een schilderij worden? Een nietszeggend stukje metaal? Een canvas foto?

Dat laatste is nooit een slecht idee. Met een foto op doek kun je werkelijk alle kanten op. Je kunt namelijk zelf een foto kiezen die jij mooi vindt en vindt passen bij je interieur. Zo heb je binnen no-time een gepersonaliseerd item voor aan je muur waar je nog jarenlang plezier van hebt. Wat ik zelf zo mooi vind aan canvasdoeken is het feit dat er geen lijst omheen zit. Dit oogt heel strak en draagt ook bij aan de morderne stijl van je woonkamer.

Bovenstaande foto is ter decoratie van dit artikel. Bron: pexels.com.