Don’t Tap The White Tile (Piano Tiles)

Zo nu en dan neem ik een kijkje in de Google Play Store. Gewoon, om te kijken welke spellen er op dit moment het populairste zijn. Op het moment van schrijven (mei 2014) stond “Don’t Tap The White Tile” op nummer één, in de categorie “Populair en Gratis”. Nou, dat gaan we eens proberen!

Het feit dat het spel op nummer één staat, zegt natuurlijk al wat. Maar wat zegt het? Tsja, óf het spel is super leuk, óf het spel is vreselijk (denk aan Flappy Bird, haha!).

Volgens de PlayStore is het spel van Hu Wen Zeng, maar als je het spel opstart staat er in gekleurde letters Umoni in beeld. Hu Wen Zeng zal vast de maker zijn en Umoni zal de uitgever zijn, denk ik. Correct me if I’m wrong!

Ok, wat is de bedoeling? De naam zegt het al een beetje, je mag niet de witte vlakken raken. Wat dan wel? De zwarte vlakken! Het spel heeft 5 verschillende spelmodussen. Classic, arcade, zen, rush & relay.

whitetile

Classic

Het zwarte vlak wat zich het meest onderin bevindt, moet je aantikken. Daarna komt er een ander zwart vlak onderaan, deze tik je vervolgens aan. Als je dit heel snel achter elkaar doet, speelt er een melodietje af. In de classic modus moet je zo snel mogelijk 50 zwarte hokjes zien aan te tikken, zonder de witte te raken.

Arcade

Arcade lijkt een beetje op Guitar Hero. De vlakken komen langzaam naar beneden en je moet steeds het onderste zwarte vlak zien aan te tikken. Tik je mis of ben je niet snel genoeg? Dan ben je af.

Zen

Bij Zen heb je 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk vlakken aan te raken. Hoe sneller je dit doet, hoe meer je er hebt.

Rush

Rush is exact hetzelfde als Arcade, máár de naam zegt het al.. bij Rush gaat alles een beetje sneller. De zwarte vlakken komen veel sneller naar beneden, met als gevolg dat de kans groter is dat je niet snel genoeg bent. Voor ervaren spelers!

Relay

Relay is best lastig! Hierbij heb je 10 seconden om 50 vlakken aan te raken. Heb je binnen 10 seconden minder dan 50 vlakken aangeraakt, dan ben je af. Heb je er 50 of meer aangetikt? Dan krijg je 10 seconden erbij en moet je weer proberen 50 vlakken aan te tikken.

2014-05-06 14.16.29

Onderaan het spel zit reclame, wat ik persoonlijk niet heel erg storend vind, want het zit niet in de weg. De reclame zit namelijk op een plek waar je als het goed is niet hoeft te tappen.

Ik moet zeggen.. dit is héél leuk! Het is heel erg simpel, maar je wilt toch steeds je eigen scores verbeteren. Ook leuk is dat het spel meerdere spelvormen kent. Ben je één spelvorm beu? Dan heb je tenminste nog 4 andere spelvormen om je mee te vermaken!

Voor iPhone-gebruikers: Dit spel heet in de app store niet “Don’t Tap The White Tile”, maar “Piano Tiles”.

Kennen jullie dit spel al?