Dragon City

Ik zag dat een aantal vrienden op Facebook regelmatig het spel Dragon City spelen, dus ik werd er best wel nieuwsgierig naar. Ik probeerde het spel uit en vertel jullie in dit artikel wat ik ervan vond!

Schermafbeelding 2014-05-15 om 21.02.50

Wat is Dragon City?

Dragon City is een (online) spel van Social Point en is te spelen op Facebook (op je pc) en op je smartphone (Android & iPhone). Het is een spel waarbij je een eigen Dragon City moet opbouwen. Dit doe je door handelingen uit te voeren en missies te voltooien.

Schermafbeelding 2014-05-15 om 21.03.08

Wat moet je doen bij Dragon City?

In het begin van het spel leer je Deus (hah, wat een naam!) kennen, de meester van Dragon City. Hij legt je uit hoe alles in zijn werk gaat. Je moet eerst een leefruimte voor je draakjes kopen. Daarna kun je een draakje kopen en deze hier neerzetten. Vervolgens legt hij je uit dat je je draken moet voeren, want zo worden ze een hoger level. Maar voer krijg je niet zomaar! Nee, je moet het voedsel natuurlijk verbouwen. Hiervoor moet je een farm kopen.

Schermafbeelding 2014-05-15 om 21.06.29Tsja, het farmen. Dit kennen we natuurlijk al van de verschillende farming games. Nu is het in dit spel iets minder uitgebreid, maar het principe blijft hetzelfde: Je zaait iets, je wacht even en hetgeen wat je hebt gezaaid is gegroeid. Daarna raap je het op en kun je het gebruiken voor.. tsja, voor waarvoor je het nodig hebt. Nu draait dit spel niet per sé om het farmen zelf, maar meer om het laten groeien en onderhouden van je draakjes. Oja, en natuurlijk het uitbreiden van jouw Dragon City!

Schermafbeelding 2014-05-15 om 21.06.50Om het spel wat spannender te maken moet je zo nu en dan wat doelen behalen. Hiervoor krijg je beloningen, wat natuurlijk altijd leuk is.

Het is tegenwoordig erg in om spellen te maken waarbij je een handeling moet doen om vervolgens een paar minuten, uren of dagen te wachten. Natuurlijk best slim van de spelmakers, want als je er eenmaal aan verslaafd ben… kan je natuurlijk niet stoppen met spelen! Ik heb het ‘geluk’ dat ik niet (meer..) zo snel verslaafd raak aan spellen, dus dit spel heb ik na een half uur aan mij voorbij laten gaan.

Dragon City op Facebook, iPhone, iPad en Android!

Dragon City kan je op verschillende manieren spelen. Je kunt het spel spelen op Facebook óf downloaden voor je smartphone!

Dragon City spelen op Facebook
Dragon City downloaden voor Android
Dragon City downloaden voor iPhone & iPad

Ik heb zelf niet echt iets met draakjes, alhoewel ze best schattig zijn als ze klein zijn. Maar voor de rest, mwa. Leuk spel hoor, alleen niets voor mij. Maar hey, ieder zijn smaak, toch? Speel jij dit al? ;-)