Een nieuwe bank kopen

Op zaterdag 1 februari vond onze housewarming plaats van ons eerste koophuisje samen. Onze woning was na een periode van verhuizen en klussen eindelijk klaar om geshowd te worden aan onze familie en closest friends. De opkomst en felicitaties waren overweldigend, zo ook onze loot aan cadeaus. Waaronder een heleboel cadeaukaarten voor verschillende winkels. Dit is ook iets wat we als cadeautip bij de uitnodiging hadden gezet. Het huis mag wel af zijn, maar wat eigenaren van koopwoningen zeggen is dus écht waar: “een huis is nooit écht af”.

Zo zijn er nog diverse dingen die we willen vervangen of die we mettertijd tóch anders willen. Zo heb ik een aantal jaar geleden – toen ik voor het eerst alleen ging wonen – een slaapbank gekocht op Otto.nl. Dit was in mijn eerste woning noodzakelijk, omdat ik geen aparte slaapkamer had. De bank is vervolgens meeverhuisd naar de woning hierboven op de foto, waar hij perfect in het interieur paste. Ook nu is hij weer meeverhuisd, alleen nu past hij niet zo mooi meer in de woonkamer. Een beetje een luxeprobleem dus. Een perfecte bank waar niets mis mee is, maar een nieuwe willen kopen omdat ‘hij niet mooi past in de woonkamer’.. ik ben in ieder geval blij dat ik op dit moment geen grotere problemen heb in mijn leven.

Oriënteren

Een nieuwe bank staat dus hoog in ons wensenlijstje, alleen we wachten nog even een paar maanden met de aanschaf hiervan. We willen hier geen impulsaankoop van maken. Doordat we dus nog een aanzienlijke periode wachten met de aanschaf van een nieuwe bank, betekent dat we goed de tijd kunnen nemen om te oriënteren. Zo hebben we al een bezoekje gebracht verschillende woonwinkels en weten we ongeveer al wel wat we willen. Maar tegen de perfecte bank zijn we helaas nog niet aangelopen.

Zoals ik net heb benoemd, komt mijn vorige bank van Otto.nl. Hier ben ik altijd erg tevreden over geweest. Otto.nl heeft meer dan 1.000 banken in haar assortiment, dus de keuze is reuze. Het nadeel aan een bank online bestellen is natuurlijk dat je hem zelf niet kunt testen. Nu heb ik dat natuurlijk met mijn huidige bank ook nooit kunnen doen, maar dit is me alles meegevallen. Daarnaast zijn klantreviews ook super nuttig. Een groot voordeel van online banken kopen is het feit dat je het lekker vanuit je luie stoel kunt doen. Je kunt op diverse opties filteren, dus je hoeft niet woonwinkel na woonwinkel af te struinen.