Farm Tales

Facebookspelletjes en spelletjes voor je smartphone en tablet zijn enorm populair. Ik speel zelf niet heel erg veel verschillende spellen, maar ik test ze wel graag uit! Vandaag ga ik het hebben over: Farm Tales.

Wat is Farm Tales?

Farm Tales is een gratis (online) spelletje van Wooga en valt onder de farming-games categorie. Het spel is te spelen op Facebook (op je pc), maar helaas (nog) niet op je smartphone of tablet. Bij Farm Tales onderhoud je een boerderij. Vergelijkbaar met Farmville en Hay Day.

Schermafbeelding 2014-03-31 om 15.42.28Oh nee, alweer een farm-game. Ik weet eigenlijk niet meer wat ik ervan moet vinden. Farmville was dé hit van jaren geleden en sindsdien zijn enorm veel farm games gemaakt. Op zich wel logisch, want als een game een hit wordt, proberen game ontwikkelaars dezelfde formule uit natuurlijk.

Farm Tales ziet er op zich best cute uit, maar ik weet voor de rest niet echt wat ik rvan moet vinden. Het is leuk dat een wat bekender bedrijf zoals Wooga (bekend van Jelly Splash, Bubble Island en Pearl’s Peril) een echte farm game heeft gemaakt, maar ik betwijfel of deze game veel beter is dan de huidige boerderijspellen zoals bijvoorbeeld Hay Day. Daarnaast, Wooga heeft al een soort van boerderij spel in haar spellenassortiment zitten, namelijk Monster World.

Schermafbeelding 2014-03-31 om 15.44.10De bekende “geef geld uit, want dan gaat alles sneller”-formule zit natuurlijk ook in dit spel gebakken. Speciaal voor de ongeduldige gamers die zo snel mogelijk zo veel mogelijk punten willen krijgen. Ik zelf vind het enorm zonde om je echte euro’s aan een Facebookspelletje uit te geven. Ik heb dit namelijk één keertje gedaan. (voor The Sims Social, het officiele Sims spel op Facebook) en een paar maanden later trokken ze de stekker uit dit geweldige spel. Doei geld. Het was maar een paar euro, maar toch: Ik doe het nooit meer.

Maar het is logisch dat spellenmakers geld willen verdienen. Ik bedoel, ze ontwikkelen een gratis spel. Om dat gratis te houden moeten ze óf het spel volproppen met reclame, óf functies toevoegen waarvoor je moet betalen. Ze moeten er hoe dan ook aan verdienen, anders kunnen ze het spel niet onderhouden of geen nieuwe spellen meer maken.

Schermafbeelding 2014-03-31 om 15.45.17Door handelingen te doen in Farm Tales, verdien je punten. Als je voldoende punten hebt, ga je een leveltje omhoog. Bij ieder level dat je omhoog gaat, krijg je wat leuke bonussen. Eigenlijk een beetje zoals veel andere (boerderij)spellen.

Al met al een best leuk spel als je je verveeld en van farm games houdt, maar de boerderijspelletjes komen een klein beetje mijn neus uit. ;)