Goedkope Wax Melts bij Sebi-Creations!

Al heel lang ben ik echt dól op geurkaarsen, maar sinds ik een hele tijd terug wax melts heb ontdekt, gaat daar eigenlijk mijn voorkeur naar uit. Bij veel geurkaarsen is de geur niet sterk genoeg om heel m’n woonkamer lekker te laten ruiken, maar als ik wax melts gebruik dan ruikt m’n hele woonkamer binnen no-time heerlijk!

smellies-1542

Wat zijn wax melts?

Wax melts zijn stukjes wax (of: was) met een geurtje erin. Zodra je wax melts laat smelten, verdampt de geur langzaam en verspreid het zich door heel je kamer of huis. Wax melts laten smelten doe je door ze bovenop een aromabrander te leggen en in de aroma een waxinelichtje aan te steken.

smellies-1539

Smellies!

Sebi-Creations verkoopt ook wax melts, onder de naam Smellies! Op de webshop van Sebi-Creations zijn zo veel verschillende geuren verkrijgbaar, dat er sowieso wel een paar tussen zitten die jij lekker vind ruiken. De smellies van Sebi-Creations zijn handgemaakt van 100% ecologische sojawas. Helemaal milieuvriendelijk dus, en niet getest op dieren.

smellies-1548

Ik heb ze uitgeprobeerd!

Ik heb 10 zakjes Smellies uit mogen zoeken, ik koos voor de volgende geuren:

Bosaardbei: Fris fruitig aroma van wilde aardbeien.

Butt Naked: De verleidelijke basisnoot medley van Granny Smith appels en honingmeloen , midden noten van aardbeien en peren, met een vleug kruiden.

Candy Floss: Een rijke zoete plakkerige suikerspin geur versterkt door vanille, marshmallow en toffee.

Citronella: Frisse citroengeur, verjaagt de muggen.

Creamy Coconut Pie: Zoete, rijke, pluizige kokosnotenroom die een pasteikorst invullen bedekt met geranselde room en die met geroosterde kokosnotenstukjes wordt bestrooid.

Fairy Dust: Een mooie poederachtige geur met citrus noten van citroen en sinaasappel en freesia, ondersteund door een zacht bloemig hart van roos, jasmijn, lelie en violet rustend op een basis van honing, heliotroop, muskus en vanille.

Love Juice: Deze geur is een flirterig geur die doet denken aan een verliefd paar, plezier en leef het leven . Deze geur is een oranje boeket met de nectar van sappige perziken en zachte muskus . Noten zijn sinaasappel, perzik , abrikoos , gardenia , jasmijn , muskus.

Peaches & Cream: Perzikken met slagroom, zachte rijpe perzikken overgoten met half geslagen slagroom. Sluit je ogen en ruik de rijke zoete geparfurmeerde vrucht met die lekkere volvette topping.

Sinaasappel: Geur van verse sinaasappels.

Tropicana: Een mango geur verrijkt met zachte noten van papaya, sappige perzik, frisse meloen, suikerzoete peer en aardbei op een basis van rijke jammy fruit.

Deze geuren heb ik doorgegeven aan Sebi-Creations en ik had ze de volgende dag al in huis! Fijn, zo’n snelle verzending. Toen ik de enveloppe (waar alle Smellies inzaten) openmaakte kwam er al een heerlijke zoete lucht vrij.. heerlijk! Natuurlijk heb ik even aan alle Smellies geroken en ik kan zeggen: De omschrijvingen hierboven kloppen als een bus! Bijna iedere geur is precies zoals ik hem verwachtte. Love Juice en Fairy Dust roken dan wel iets anders dan ik had verwacht, maar wel erg lekker.

Als cadeautje kreeg ik er trouwens nóg een Smellie bij, namelijk Katoen Fris. Die echt letterlijk ruikt naar net-gewassen kleding. Heel fris, heel lekker!

Maar nu de test: Is de geur sterk genoeg om heel de kamer lekker te laten ruiken? We pakken mijn aromabrander erbij en testen het uit!

smellies-gif-1549Ik was eigenlijk al enthousiast vóórdat ik een Smellie in mijn aromabrander deed om hem te laten smelten. Waarom? Wanneer je een zakje met Smellies openmaakt, komt er namelijk al een vrij sterke geur vanaf! Oftewel, ik wíst dat de Smellies nóg lekkerder zouden ruiken wanneer ik ze zou smelten. En.. ik had gelijk! Ik legde een Smellie, genaamd Creamy Coconut Pie, in mijn aromabrander, stak het kaarsje aan en binnen no-time was de Smellie gesmolten. Er kwam een heerlijke romige kokosnootgeur vrij, die ervoor zorgde dat heel mijn woonkamer ontzettend lekker rook. Tijdens het schrijven van deze blogpost heb ik dus kunnen genieten van deze Smellie die nu -na een paar uur- nog steeds even sterk ruikt als toen hij begon met smelten.

smellies-1544

Hoe lang kun je met een Smellie doen?

Helaas gaat een Smellie niet voor eeuwig mee, uiteindelijk is de geur weg of de wax op. De brandduur van een Smellie is per Smellie verschillend. Dit ligt onderandere aan de grootte van de Smellie, de geursoort die erin is verwerkt en de hoogte van de brander. Wanneer de brander heel laag is, zal de geur sneller vervlogen zijn. Een zakje Smellies van ongeveer 15 gram, gaat zo’n 2 á 3 waxinelichtjes mee.

Ik ben enthousiast! Ik heb nog een hoop andere geuren om uit te proberen, dus ik ben nog wel eventjes zoet hiermee. Maar wanneer ze op zijn, denk ik dat ik bij deze website weer bij ga bestellen, want ze hebben nog zó veel Smellies die ik uit wil proberen..

Smellies bestellen doe je bij Sebi-Creations.nl. Ze kosten €1,10 voor één zakje waar ongeveer 4 Smellies in zitten. Maar met de kortingscode 5voor5 kan je vijf verschillende Smellies uitzoeken voor €5,- (normaal €5,50) en met de kortingscode 10voor10 kun je tien verschillende Smellies uitzoeken voor €10,- (normaal: €11,).

Gebruik jij wax melts? Ken jij de Smellies al?

De producten in dit artikel heb ik gekregen van een bedrijf/merk.