Vragen die ik krijg als blogger

Mijn blog is vaak een gespreksonderwerp: Mensen (kennissen, familie, vrienden) willen vaak graag weten wat ik precies doe en hoe alles werkt. Alle vragen die ik ooit eens heb gekregen, heb ik op een rijtje gezet. Als je zelf ook blogt dan zijn een aantal vragen misschien wel heel herkenbaar! Dus, hierbij: De vragen die ik krijg als blogger.

IMG_0030

Hele oude foto, uit 2011 😉

De onderstaande dingen zijn allemaal een keer (of meerdere keren) aan mij gevraagd of tegen mij gezegd.

Verdien je geld met je website/blog?

Ja. Ik ga natuurlijk niet zeggen hoeveel, want dat vind ik niet zo netjes. Wat ik wel kan zeggen: Op dit moment is het geen fulltime maandsalaris, maar wel een hele leuke bijverdienste waarvan ik leuke dingen kan doen.

Hóé verdien je geld dan?

Mijn website wordt maandelijks door heel veel verschillende mensen bekeken, en dat maakt mijn site aantrekkelijk voor adverteerders. Mijn mediabureau regelt de advertenties op mijn website, zodat ik daar bijna geen omkijk naar heb. Hun houden bij hoe vaak een advertentie wordt getoond en daar is een bepaald tarief voor. Daarnaast heb ik hier en daar wat Google Adsense advertenties, maar daar verdien ik een stukje minder mee.

Maar niet alleen uit advertenties genereer ik inkomsten. Sommige bedrijven willen een artikel inkopen. Oftewel, een advertorial (gesponsord artikel). Het bedrijf levert informatie aan, ik schrijf dan een (promotioneel) artikel voor het bedrijf. Hier krijg ik dan een bepaald bedrag voor.

Lekker makkelijk zeg, je typt wat artikeltjes en je verdient er geld mee, terwijl ik iedere dag 8 uur hard moet werken.

Als ’t zo makkelijk is: Waarom doet niet iedereen het dan? Ik bedoel, ‘wat artikeltjes typen’, kan iedereen, toch? Succes!

Dat bedoelde ik niet gemeen hoor, maar het is veel werken; je moet toch een website draaiende zien te houden. En dat betekent niet alleen artikeltjes typen, maar ook: Mail verwerken (= veel werk!), layout onderhouden (en soms vernieuwen), social media onderhouden, reacties onderhouden, foto’s maken, producten uittesten, naar evenementen gaan.. ga zo maar door! Maar mij zal je nooit horen klagen, want ik vind het allemaal geweldig leuk om te doen. Zelfs als ik van ’s ochtends tot ’s nachts bezig ben aan m’n blog – heerlijk!

Aangezien je nu geen fulltime maandsalaris verdiend, werk je er dan naast?

Jep! Niet bij een bedrijf onder een baas, maar ik ben freelance grafisch vormgever en dat gaat helemaal prima! Wat dat inhoudt? Ik maak logo’s, websites, flyers, advertenties (en ga zo maar door) voor bedrijven. Hier praat ik eigenlijk niet zo heel erg veel over (op m’n blog), maar het is wel iets wat gewoon doorloopt.

Dus je zit wel de hele dag thuis?

Nee. Voor mijn blog bezoek ik (pers)events, openingen, persbureau’s, enzovoorts. Voorbeelden hiervan zijn de opening van Hudson Bar & Kitchen, een nieuw concept bij restaurant APARTT, ik mocht als pers naar binnen bij Firstlook en was ik laatst te vinden bij SimplyPR. Ik schrijf niet altijd over events en ik ga ook niet naar iedere event toe waarvoor ik ben uitgenodigd.

Wat? Krijg jij gratis spullen voor je blog?!

Ja. Bedrijven sturen mij die op in ruil voor een review. Althans, als het product bij mijn site past. Ik ben overigens wel áltijd eerlijk in mijn artikelen, dus het maakt niet uit hoe duur het product is; als het niet goed is, dan vertel ik dat gewoon.

Hoe krijg je die gratis producten dan?

Daar heb ik al een keertje een artikel over geschreven. Lees ‘m hier.

Hou jij al je gratis gekregen spullen zelf?

Nee, eigenlijk niet! Qua make-up vaak wel, maar alleen als het product mij echt goed bevalt. Ik heb al regelmatig mascara’s of nagellak weggegeven, omdat ik er zelf niets mee deed. Daarnaast heb ik ook al een paar hoesjes voor mijn Samsung Galaxy S3 mogen ’testen’, deze heb ik vervolgens ook weggegeven aan familie/kennissen.

Ik hoor dat je ook grafisch vormgever bent, wil je een lay-out voor mijn blog maken?

Deze vraag krijg ik de laatste tijd heeeel vaak! Ik vind het ontzettend lief dat ik word gevraagd, maar op het moment kan ik het aantal verzoekjes niet meer aan. Ik heb op dit moment 2 projectjes lopen en zodra die zijn afgerond begin ik weer aan nieuwe. (:

… Misschien kan je hier iets over schrijven op je blog?

Dit zeggen vrienden echt super vaak tegen mij, haha. Hebben we ergens gegeten, hoor ik “Misschien kan je hier iets over schrijven op je blog”. Heb ik iets nieuws gekocht, hoor ik “Misschien kan je hier iets over schrijven op je blog”, gaan we een dagje weg, hoor ik “Misschien kan je hier iets over schrijven op je blog”. Super lief dat m’n vrienden/familie zo meedenken, haha. Maar, als ik ergens heen ga heb ik van tevoren al 20x nagedacht of ik erover wil schrijven of niet. 😉 – Dus de suggesties komen meestal vrij laat voor mij, hihi.

Wil jij mij een keer opmaken?

Ik mag dan wel een blog hebben waar ik veel over make-up praat, maar ik ben geen visagist. Ik kan mijzelf redelijk goed opmaken, maar anderen? Nee. Tenzij je eruit wilt zien als een clown, wil ik je best opmaken. Anders niet.

Hoe gaat het met je blog?

Ja goed hoor, met mijzelf trouwens ook, bedankt voor het vragen. 😉

Ik denk dat dit wel de meest voorkomende vragen zijn! Herken jij deze vragen, als blogger? 😉