Halli Galli

Probeer zo veel mogelijk kaarten te verzamelen door goed op te letten en als allersnelste op de hotelbel te slaan. Dat is Halli Galli in een notendop. Een knotsgek spel waar je een echte adrenalinerush van krijgt. Voor zowel jong als oud is dit een onwijs grappig spelletje en een ingrediënt voor een geslaagde avond met vrienden.

Compacte game

In de doos vind je 56 speelkaarten, een hotelbel en natuurlijk de spelregels. Het is een gemakkelijk te begrijpen spelletje en daarom voor bijna iedere leeftijd geschikt. Ook is het een vrij compacte game, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is op vakantie. Echter is het misschien niet zo’n goed idee om dit spel in de trein of het vliegtuig te spelen, want het ringen van de bel kan de rust van de medepassagiers nogal verstoren!

Vijf fruitstukken

De bel wordt geplaatst in het midden van de tafel en iedere speler krijgt een stapel met gesloten kaarten voor zich. Één voor één draaien de spelers de kaarten om. Zijn er in totaal 5 fruitstukken te tellen op tafel? Dan ring je zo snel mogelijk de bel! Ben jij het snelste, dan ontvang je alle kaarten en gaat het spel weer verder. Zijn je kaarten op, dan lig je uit het spel. De speler die aan het einde van het spel alle kaarten heeft bemachtigd, heeft gewonnen!

Lachwekkende situaties

Soms zijn de meest simpele spellen het allerleukst. Vroeger was ik zelf een groot fan van het simpele kaartspelletje ‘Ezelen’, waarbij je je hand op het midden van de tafel moet slaan wanneer je een complete set kaarten in je handen hebt. De andere spelers volgen dan. De speler die het laatste reageert, verliest de ronde. Hoewel Halli Galli natuurlijk een hele andere game is, doet het mij er wel aan denken, omdat het ook een reactiespel betreft. Het spelen van Halli Galli met vrienden resulteert gegarandeerd in lachwekkende situaties, omdat jij en je medespelers allemaal tegelijk op die bel willen slaan natuurlijk.

Wees voorzichtig!

Een kleine tip: Wees te allen tijde voorzichtig met het slaan op de bel. Doe dit niet met te veel kracht en pas op voor mensen met lange (kunst)nagels! Het kán voorkomen dat je je medespelers slaat of dat jullie handen in de knoop raken.

Halli Galli wordt bij ons het vaakst uit de kast gehaald wanneer we een spellenavond aftrappen: dit zorgt ervoor dat de sfeer er meteen goed in zit. Deze te gekke game wordt uitgegeven door 999 Games. Bekijk de video hieronder voor een ietwat uitgebreidere speluitleg!