Stapelgekke Speed cups

Nadat Halli Galli erg goed in de smaak is gevallen, besloten mijn vrienden en ik ook Speed Cups maar eens te proberen. Het idee is een klein beetje hetzelfde: als eerste op de bel slaan zodra de opdracht is uitgevoerd. Echter hoef je bij Speed Cups, in tegenstelling tot Halli Galli, niet te hoofdrekenen, maar is het snel combineren van kleuren heel belangrijk!

Wat zit er in de doos?

In de doos vinden we verschillende kleuren cups: rood, blauw, geel, groen en zwart. Van elke kleur zijn er vijf cups, dit betekent dat je het spel met vijf personen kunt spelen. Naast de bekertjes vinden we een hotelbel in de doos, 43 opdrachtkaarten en natuurlijk ook de spelregels.

Gemakkelijk te begrijpen

Ook bij Speed Cups zijn de regels erg simpel en voor iedereen gemakkelijk te begrijpen. De stapel met kaarten worden afgedekt op tafel gelegd. Het spel begint zodra één speler de bovenste kaart omdraait. Op de kaart is een mooie tekening te zien met 5 kleuren in de hoofdrol. Aan de hand van de tekening moeten de bekertjes op dezelfde volgorde naast elkaar worden neergezet of opgestapeld. Ben je klaar, dan druk je zo snel mogelijk op de bel. De bekertjes worden nu gecontroleerd aan de hand van de kaart. Is de volgorde van de kleuren op de kaart hetzelfde als jouw cups? Dan heb je de kaart gewonnen.

Het spel eindigt wanneer alle kaarten op zijn of totdat je het aantal kaarten heb behaald wat van tevoren is afgesproken met jouw medespelers.

Gezonde stress

Speed cups is een geweldig spel voor jong en oud en maakt van iedere speler een competitieve speler. Dit zorgt voor lachwekkende situaties en een klein beetje gezonde stress. Een leuk spel om tussendoor te doen om de avond luchtig te houden!

Speel Cups wordt uitgegeven door 999 Games. Hieronder kun je de instructievideo bekijken.